03 • 10 • 2006

Plakātu konkursa uzvarētājs no LVM saņem 1000 Ls

No šodienas līdz 19. novembrim izstāžu zālē "Arsenāls" apskatāma plaša Latvijas plakātmākslas izstāde, kurā ir aplūkojami arī darbi, kas veltīti augošajai mežu piesārņojuma problēmai. Konkursā tika aicināti piedalīties visi profesionālie mākslinieki – gan ar stāžu un pieredzi, gan iesācēji, gan augstskolu vecāko kursu studenti – visi, kuri plakātu uzskata par īpašu artistisku iespēju paust savu viedokli publiskajā telpā. Kategorijā „Nemēslo mežā” tika iesniegts 21 darbs, ko radījuši 16 mākslinieki. No visiem darbiem kompetenta žūrija izstādei izvēlējās deviņus interesantākos, kas šobrīd aplūkojami izstāžu zālē.

Par uzvarētāju un 1000 latu balvas īpašnieku kļuva Jānis Cirsis ar darbu „Kur tas ir”. AS „Latvijas valsts meži” šis bija pirmais mēģinājums iesaistīties profesionālo mākslinieku plakātu konkursā, un šo tradīciju uzņēmums plāno turpināt arī nākamajos gados.

Retrospektīvās plakātu izstādes "Publiskie spoguļi" un konkursizstādes "Urna 2" koncepcijas autore un īstenotāja ir mākslas zinātniece Ramona Umblija.