27 • 09 • 2006

Viesojas augsta ranga Krievijas mežsaimnieku delegācija

Pagājušajā nedēļā AS „Latvijas valsts meži” viesojās delegācija no Krievijas – Nižņijnovgorodas un Kirovas apgabala meža aģentūras vadītāji, kuri kopā apsaimnieko apmēram 7 miljonus ha meža, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā kopējā visas Latvijas mežu platība.

Viesi tika iepazīstināti ar uzņēmuma struktūru, ilgtermiņa stratēģiju, dabas un vides aizsardzības principiem un sociālo atbildību. Tāpat viesi pabija dažādās Latvijas vietās, kur pārliecinājās par dažādu LVM struktūrvienību darbību praksē. Vislielāko pārsteigumu izraisīja uzņēmuma apaļkoku pārdošanas modelis, kas balstīts uz dažādu informācijas tehnoloģiju izmantošanu. Tāpat viesi ļoti augstu novērtēja mežā redzētas Latvijas priedes augsto kvalitāti, apskatīja arī Mēru izcilo priežu audzi. Krievijas delegāciju ļoti ieinteresēja AS „Latvijas valsts meži” realizētā ceļu būves programma, kas, piemēram, 2006. gadā paredz uzbūvēt aptuveni 700 km meža ceļu.

Šāda tikšanās un savstarpēja pieredzes apmaiņa kārtējo reizi pierāda, ka Latvijas un Krievijas mežsaimniekiem ir daudz kopēju interešu un profesionālā līmenī viņi spēj lieliski saprasties.