14 • 09 • 2006

Uzsākta akcija pret ceļa malu piesārņošanu

Paradoksāli, ka bieži vien cilvēki sakoptos meža ceļus lieto to piesārņošanai, speciāli atvedot un atstājot mežā vairs nevajadzīgās lietas. Arī aktīvai atpūtai – sportam, sēņošanai, pastaigai – cilvēki izvēlas tīras vietas, taču prombraucot aiz sevis nereti atstāj cūkošanās liecības.

Lai arī par atkritumu izmešanu neatļautā vietā ir paredzēta administratīvā un pat kriminālatbildība, situācija ceļmalās liecina par lielu ceļu lietotāju nevērību, bezatbildību un ētikas trūkumu.

Pateicoties vairāku organizāciju iniciatīvai un atbalstam, tiek uzsākta akcija „Nemēslo ceļmalā”, kuras laikā cilvēkus uzrunās reklāmas, kas vizuāli uzsvērs netikuma cūcisko pusi un pievērsīs uzmanību mežu fasādēm – ceļmalām.

AS „Latvijas valsts meži” jau otro gadu organizētā kampaņa „Nemēslo mežā” ar Cūkmenu priekšgalā liecina, ka pamazām ir iespējams mainīt cilvēku attieksmi pret vidi. Iesaistoties šajā akcijā „Latvijas valsts meži” cer, ka pateicoties plašai informācijai, spēcīgām reklāmām, dažādu institūciju, organizāciju un, galvenais – pašu cilvēku atbalstam, Latvijas ceļmalas kļūs par cilvēciskām, nevis cūciskām vietām.

 

 

Akcijas „Nemeslo ceļmalā”:

organizatori - domubiedru grupa „Tīri meži”;

atbalstītāji - „Latvijas valsts meži” „Latvijas valsts celi”, CSDD, „Meža attīstības fonds”,” Latvijas Vides aizsardzības fonds”;

informatīvais atbalsts - LTV

 

paldies:  „Narvessen”, „Parex līzings”