11 • 09 • 2006

Sēņošanas čempionātā salasīti 62kg sēņu

Sestdien Ogres rajona Tomē pie Rata kalna notika Latvijas sēņošanas čempionāts, ko organizēja Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultāte un AS "Latvijas valsts meži" Vidusdaugavas mežsaimniecība. Tajā piedalījās 29 komandas no visas Latvijas.

 

Dabas muzeja speciāliste Inita Dāniele aicina uzmanīties no baltās mušmires, kura ir īpaši indīga

 

 

Dalībnieki tika vērtēti gan komandu ieskaitē, gan individuāli. Komandu vērtējumā pirmo vietu ieguva „Beku aļņi”, kurā startēja Aļģirts Bolšteins, Māra Bolšteina un Arne Lusis. Divās stundās viņi salasīja 5,27 kilogramu sēņu. Otrajā vietā ar 4,89 kilogramiem ierindojās komanda „Lūši”, bet trešajā vietā ar 4,29 kilogramiem palika „Fungomānes”. Savukārt individuālajā vērtējumā pirmais bija Juris Vaidakovs.

Kopumā sacensību dalībnieki salasīja 64 kg baraviku, priežu beku, apšu beku un gaileņu, kas ir divas reizes vairāk nekā pērn.

Savu balvu par dīvaināko atradumu piešķīra arī Latvijas dabas muzejs. Tā tika sēņotājam, kas bija atradis krokaino kazbārdi – īpaši dīvainu un indīgu sēni.

Sacensību īpašais viesis Cūkmens pasniedza balvas tiem, kas ne tikai lasīja sēnes, bet savu uzmanību veltīja arī mežā atrasto atkritumu savākšanai.

Šogad Latvijas sēņošanas čempionāts notiek jau otro reizi. Pirmais tika organizēts pirms gada Bauskas rajona Vecumnieku pagastā. Čempionāta nolūks ir popularizēt un attīstīt Latvijas nacionālo tradīciju – sēņošanu, kā arī iepazīstināt sacensību dalībniekus ar skaistākajām sēņošanas vietām.

 

 

Vietas sadalītas, medaļas pasniegtas un nu visas trīs uzvarētājkomandas nonākušas filmētāju un fotogrāfu uzmanības centrā. No kreisās – komanda “Lūši”, vidū “Beku aļņi” un “Fungomānes”.