07 • 09 • 2006

AS „Latvijas valsts meži” jauns FSC sertifikāts

Sākot ar 7. septembri visas AS „Latvijas valsts meži” mežsaimniecības sāk lietot jaunu vienotu FSC sertifikātu, (sertifikāta Nr.  SW-FM/COC-1992.).

Līdz šim uzņēmuma mežu apsaimniekošanas novērtēšanu atbilstoši FSC principiem un kritērijiem veica divas FSC akreditētas sertifikācijas organizācijas un katrai „LVM Mežs”  mežsaimniecībai bija izsniegts savs FSC mežu apsaimniekošanas sertifikāts ar savu numuru. Tā kā Austrumvidzemems mežsaimniecībai šogad beidzās izsniegtā sertifikāta derīguma termiņš bija jāveic pārsertifikācija, tika nolemts vienlaicīgi visur ieviest jauno sertifikātu..

Šo izmaiņu rezultātā tiek vienkāršota sertificēto kokmateriālu uzskaite (viens sertifikāta numurs līdz šim esošo astoņu vietā) gan uzņēmuma struktūrvienībā „LVM Mežs” gan līgumpartneriem, kuri šos kokmateriālus pērk. Tas ļauj arī vairāk kā četras reizes samazināt FSC mežu apsaimniekošanas sertifikāta uzturēšanas tiešās izmaksas.

 

 

FSC (Forest Stewardship Council) ir starptautisks saudzīgas mežsaimniecības sertifikāts, kas nodrošina reizē videi draudzīgu, sociāli atbildīgu un ekonomiski izdevīgu meža apsaimniekošanu. FSC sertifikāta zīme ir atrodama uz visiem koksnes produktiem, kas nāk no saudzīgi apsaimniekota meža. Tā norāda, ka šis krēsls, šī dēļu grīda vai šī koka māja nav aiz sevis atstājusi pliku celmu. Ka zvēriem arī turpmāk būs kur patverties. Ka putniem nebūs jāligzdo uz daudzstāvu mājas jumta. Galu galā – ka arī Jūsu mazbērni zinās, kāds izskatās mežs.