22 • 02 • 2006

LVM Apaļkoksnes piegādes piedāvā piegādāt ciršanas atlieku saiņus siltuma vai citas enerģijas ražošanai

AS Latvijas valsts meži (LVM) plāno uzsākt ciršanas atlieku pārstrādi un piedāvāt tirgū enerģētisko šķeldu pašvaldībām un uzņēmumiem, kas vēlas ražot siltumu vai enerģiju no atjaunojamā dabas resursa-koksnes. Tāpēc struktūrvienības LVM Apaļkoksnes piegādes ietvaros ir uzsākts pilotprojekts – zinātnisks pētījums par enerģētiskās šķeldas ražošanu.

Zinātniskajā pētījumā tiek pētīti divi enerģētisko šķeldu ražošanas tehnoloģiskie virzieni. Viena ir Latvijā pazīstama tehnoloģija, kur šķeldas gatavo augšgala krautuvē pie ceļa un tālāk transportē uz patērētāja vietu. Otra tehnoloģija paredz ciršanas atlieku presēšanu tieši cirsmās, kur tās tiek saiņotas 3 metrus garos un 0,5 līdz 0,7  metrus resnos baļķveidīgos saiņos un šos saiņus transportē uz patēriņa vietu, kur pirms izmantošanas enerģijas ražošanai tie ir jāsašķeldo. Pētījuma ietvaros tika sagatavoti 470 šādi ciršanas atlieku saiņi.

Piedāvājam iegādāties (piegādāt pircēja norādītā vietā Latvijas teritorijā) 470 gabalus, zinātniskā pētījuma ietvaros sagatavotus, ciršanas atlieku saiņus. Saiņu atrašanās vietas:

- Vidusdaugavas MS, Vecumnieku iecirknis, 115. kvartāls  – 336 gabali ciršanas atlieku saiņu  (sagatavoti audzē ar sekojošu koku sugu sadalījumu - Egle 70%; Priede 30%;

- Vidusdaugavas MS, Vecumnieku iecirknis, 148. kvartāls  – 134 gabali ciršanas atlieku saiņu  (sagatavoti audzē ar sekojošu koku sugu sadalījumu – Priede 70%; Egle 30%;

      Saiņi ir sagatavoti no svaigiem zariem un galotnēm, tos sapresējot cilindra veida sainī, kas tiek aptīts ar auklu ik pēc ~ 50 cm. Līdz ar to tie ir ērti pārvadājami ar kokvedējautomašinām un pārkraujami ar hidromanipulatoriem. Saiņus līdzīgi kā apaļos kokmateriālus ir iespējams uzglabāt krautnēs, glabājot krautnēs saiņos notiek žūšana un samazinās relatīvais mitrums.

      Minimālais piegādājamo ciršanas atlieku saiņu apjoms ir 40 gabali.

 

Ciršanas atlieku saiņu  specifikācija:

-          gatavoti no svaigi cirstām ciršanas atliekām (2005.gada novembris);

-          izmēri: diametrs no 0,50 m  līdz 0,70  m, garums   3 m

-          Enerģētiskā vērtība: ~ 1 MWh/1 gab.

-          Sainī ir aptuveni 1,35 ber.m3 ,jeb ~0,5 cieš.m3

-          Viena saiņa svars svārstās no 400-500 kg

-          augsnes piemaisījumi ne vairāk kā 2 % no kopējā apjoma.

 

Plānotais piegādes laiks: 2006.gada marts.

Saskaņā ar iepriekš minēto LVM rīko cenu aptauju ar mērķi noskaidrot saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu saiņu piegādēm. Aicinām Jūs piedalīties mūsu rīkotajā cenu aptaujā un līdz 03.03.2006. iesniegt savu piedāvājumu, aizpildot piedāvājuma formu, nosūtot to pa faksu 7808806 un oriģinālu pa pastu uz Medus ielu 7, Rīga, LV-1048. Cenu aptaujas piedāvājuma formu var saņemt nosūtot pieprasījumu uz e-pasta adresi: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai lejuplādēt no LVM mājas lapas: www.lvm.lv

LVM patur tiesības pēc iesniegto piedāvājumu izvērtēšanas pieņemt lēmumu par cenu aptaujas izbeigšanu bez rezultāta vai piedāvātās (-o) cenas (-u) noraidīšanu un piegādes līguma (-u) neslēgšanu.

Kontaktpersona: LVM Apaļkoksnes piegādes šķeldu ražošanas vadītājs Ojārs Keziks, 371-7805075