30 • 08 • 2006

Tērvetē bērni izzina mežu.

No 24. jūlija līdz 4. augustam Tērvetē darbojās vides izglītības dienas nometne „Zaļā skola”. Tajā bērni vecumā no 6 – 9 gadi apvienoja dabas izpēti ar aktīvo atpūtu un iesaistīšanos radošajās darbnīcās, tādējādi lietderīgi pavadot vasaras brīvdienas.

Šī nometne bija pilotprojekts vides izglītības programmai „Izzini mežu”, ko atbalstīja AS „Latvijas valsts meži”. Desmit dienas, darbojoties dabā, atsvēra vismaz 3 – 4 skolas solā pavadītos mēnešus. Pie šāda secinājuma nonāca gan nometnes dalībnieki, gan nodarbību vadītāji.

Tērvetes dabas parks aktīvi iesaistās projekta „Izzini mežu” realizācijā, kas veidots saskaņā ar Valsts pamatizglītības standartu. Šī programma saistīta ar praktisko zināšanu, pieredzes un iemaņu gūšanu, skolu jaunatnei esot tiešā saskarē ar mežu, apkārtējo vidi. Tērvetes dabas parks veidojas kā informācijas – mācību centrs, kurš veicinās bērnu un jauniešu izpratnes veidošanu par meža daudzveidīgo nozīmi katra cilvēka dzīvē, ietverot kultūras, ekoloģiskos, ekonomiskos un apsaimniekošanas aspektus.