03 • 08 • 2006

Labākie jūlija maksķerētāji LVM ezeros

Kļuvuši zināmi jūlija mēneša uzvarētāji AS „Latvijas valsts meži” rīkotajā konkursā par lielāko zivi uzņēmuma"’apskaimniekotajos ezeros

Par tiem kļuvuši Māris Kaļķis, kas noķēris 5,34 kg smagu līdaku Kaņiera ezerā, un Dans Čistjakovs, kas pievārējis 4,8 kg smagu zandartu Zebrus ezerā. Līdaka noķerta ar trollingi jeb beigtu zivi, bet zandarts – ar dzīvas ēsmas palīdzību.

 

Pārējos uzņēmuma apsaimniekotajos ezeros nav reģistrēts neviens loms, kura īpašnieks būtu vēlējies piedalīties konkursā. Tērvetes ūdenskrātuvē šogad vēl neviena karpa nav noķerta, savukārt Lielauces ezerā ir noķerti vairāki asari, tomēr tie bijuši nelieli. Iespējams, tāpēc makšķernieki uzskatījuši, ka nav vērts tos svērt un piedalīties konkursā. Acīmredzot makšķernieki ir lepni ļaudis. Žēl gan, jo, ja kāds būtu reģistrējis pat vismazāko asarīti, tad viņš būtu uzvarētājs un dabūtu attiecīgo balvu – iespēju vienu reizi bez maksas izmantot laivu attiecīgajā ūdenskrātuvē.

 

Konkurss sākās 1. jūlijā un ilgst līdz 31. oktobrim. Katrā ezerā tiek vērtēta vienas, konkrētas sugas zivis: Tērvetes ezerā – karpas, Lielauces ezerā – asari, Zebrus ezerā – zandarti, Kaņiera ezerā – līdakas. Lielākā mēneša zivs tiek vērtēta nākamā mēneša otrajā datumā (jūlija zivs – 2. augustā utt.), sezonas zivs tiek vērtēta 5. novembrī, visas konkursam pieteiktās zivis tiek svērtas ar laivu bāzes svariem, rezultāti fiksēti žurnālā un apstiprināti ar zivs pieveicēja un ezera uzrauga parakstiem. Ar vērtējuma rezultātiem var iepazīties katra ezera laivu bāzē vai mājas lapā – www.mammadaba.lv.