12 • 07 • 2006

Kalsnavas arborētumā norisinājās 7. pļaušanas čempionāts ar izkaptīm

Sestdien 8. jūlijā 37 0 karstumā pēc celsija skalas a/s “Latvijas valsts meži” LVM Sēklas un stādi, Kalsnavas arborētumā  notika 7. Latvijas čempionāts pļaušanā ar izkaptīm. Kalsnavas arborētuma teritorijā uz pļaušanas sacensībābm bija pulcējušies aptuveni trīs simti piecdesmit dalībnieku un divtik vairāk līdzjutēju, pavisam kopā 1424 pasākuma apmeklēju.

Sacensības svinīgi atklāja Kalsnavas pašvaldības vadītājs Vitauts bartušauskis, Zemkopības ministrs Mārtiņš roze un a/s “Latvijas avīze” valdes priekšsēdētājs Viesturs Serdāns.

Sacensības tika rīkotas vairākās kategorijās: meitenes līdz 13 g.v., zēni līdz 13 g.v., jaunieši līdz 18 g.v., jaunietes līdz 18 g.v., dāmas līdz 50 g.v., dāmas virs 50 g.v., kungi līdz 50 g.v., kungi virs 50 g.v., karaliskā klase – dāmas, karaliskā klase – kungi, komandās (4 dalībnieki),  kā arī individuāli un ģimeņu komandās.

Lai arī cik grūti bija pļaušanas apstākļi lielajā karstumā un biezajā zālē tomēr ar savu uzdevumu tika galā arī LVM struktūrvienības Sēklas un stādi darbinieki Astra Ģēģere – galvenā grāmatvede un Jānis Vilkauš – Kalsnavas sēklkopības iecirkņa sēklu plantāciju pārzinis kā arī Andris Lediņš - Kalsnavas kokaudzētavas traktorists un Aivars Balodis - Kalsnavas sēklkopības iecirkņa mežsaimniecisko darbu strādnieks.

Astra Ģ. piedalījās  Kalsnavas pagasta dāmu komandā un izcīnīja 6. vietu. Toties Jānis V. un Andris L. kopā ar Aivaru B. kopīgiem spēkiem Kalsnavas pagasta kungu komandā izcīnīja 8. vietu.

8. pļaušanas čempionāts ar izkaptīm notiks 2007. gada vasarā arī Kalsnavas arborētumā, kuru rīko Kalsnavas pašvaldība, jo šo sacensību rīkotājam šis čempionāts jārīko divus gadus pēc kārtas.

 

 

 Kalsnavas pagasta dāmu komanda

 

 

Sagatavoja

Kalsnavas arborētuma vadītājs

Jānis Zīliņš