15 • 02 • 2006

LVM dabas parks Tērvetē atraktīvākais tūrisma izstādē "Balttour 2006"

Zemgales stends, kurā bija atrodams arī AS "Latvijas valsts meži" populārākais atpūtas objekts LVM dabas parks Tērvetē starptautiskajā tūrisma izstādē "Balttour 2006" guva plašu publikas ievērību.

Daudzi izstādes apmeklētāji nebija Tērveti apciemojuši vairākus gadus un izrādīja neviltotu pārsteigumu par daudzajām pārmaiņām un jaunajiem objektiem, kas radīti šajā laikā. Visas trīs izstādes dienas stendā atraktīvi darbojās parka jaunākās daļas, Pasaku meža, pārstāve Tērvetes Sila raganiņa, gan pastāstot par jaunumiem parkā un šā gada kultūras pasākumiem Tērvetē, gan izklaidējot ar mīklām, ticējumiem un raganas padomiem. Apmeklētāji varēja izmēģināt raganas slotu, tika cienāti ar ārstnieciskiem uzlējumiem un dabas produktiem. Pateicoties Sila raganiņas aktivitātei, LVM dabas parks Tērvetē saņēma diplomu no Latvijas tūrisma aģentu asociācijas kā atraktīvākais izstādē "Balttour 2006". Sākoties jaunajai tūrisma sezonai, Sila raganiņa un citi "dzīvie" pasaku tēli LVM dabas parkā Tērvetē būs sastopami ik dienas.

 

Daudzu apmeklētāju atzinību guva AS "Latvijas valsts meži" izdotās jaunās krāsainās informācijas lapas par aktīvās atpūtas iespējām Dobeles rajonā. Joprojām daudzus cilvēkus saista noslēpumainais LVM Pokaiņu mežs, liela daļa apmeklētāju vaicāja par makšķerēšanas un atpūtas iespējām kopā ar ģimeni vai draugiem klusā vietā pie ūdeņiem - varējām piedāvāt izsmeļošu informāciju gan par Zebrus un Lielauces ezeru, gan LMV Tērvetes ūdenskrātuvi.