18 • 08 • 2005

Notiks pirmais Latvijas čempionāts sēņošanā

Bauskas rajona Zvirgzdē 27. augustā notiks pirmais Latvijas čempionāts sēņošanā, ko rīko Lauksaimniecības universitātes Meža fakultāte sadarbībā ar akciju sabiedrības "Latvijas valsts meži" Vidusdaugavas mežsaimniecību.

Sacensību mērķis ir popularizēt un attīstīt latviešu nacionālo tradīciju – sēņošanu –, sagādāt prieku aktīvas atpūtas cienītājiem, popularizēt sēņošanu kā vienu no meža resursu izmantošanas veidiem un attīstīt to kā sporta veidu, kā arī iepazīstināt dalībniekus ar skaistākajām sēņošanas vietām.

 

Sacensības notiks starp komandām. Katrā komandā varēs būt trīs dalībnieki, no kuriem viens būs komandas kapteinis, bet vērtēs kā individuālo, tā komandas veikumu. Sacensību dalībniekiem nebūs atļauts veikt sēņu iepriekšēju ievākšanu, izmantot citus sēņu lasīšanas palīgus un palīglīdzekļus, izņemot vienīgi nazi sēņu nogriešanai. Komandu uzdevums būs savākt pēc iespējas vairāk sēņu pēc to kopējā svara. Turklāt sēnes nedrīkstēs būt tārpainas.

 

Reģistrācija sacensībā līdz plkst. 9.00, kopējais starts plkst. 10.00. Sēņošanas kontrollaiks būs divas stundas, bet to fiksēs brīdī, kad komandas pēdējais dalībnieks ieradīsies finiša vietā.

 

Apbalvot paredzēts gan pirmās trīs labākās komandas, kas būs ieguvušas vislielāko sēņu ražu, gan trīs individuāli veiksmīgākos sēņotājus. Pēc nosvēršanas sēņotāji iegūto ražu saņems atpakaļ savā īpašumā.

 

Čempionāta nolikumu lūdzu skatīt pielikumā.

 Senosanas_nolikums.doc