30 • 05 • 2005

Dobele aicina izbaudīt "Ziedu dienu"

Pašā ceriņu un ievu plaukumā 11. jūnijā „Ziedu dienas” ietvaros Dobeles rajons jūs aicina izbaudīt tā divas lielākās vērtības – plaukstošo Tērvetes dabas parku un krāšņo opermūzikas koncertu Dobeles Dārzkopības selekcijas un izmēģinājumu stacijas (DSIS) ziedošajā ceriņu dārzā.

Sestdienas rītā jūs varat doties kopā ar visu ģimeni aktīvā un atraktīvā atpūtas pārgājienā vai izbraucienā ar velosipēdiem pa Tērvetes Dabas parka labiekārtotajām un ziedu pārpilnajām takām, bet „Ziedu dienas" noslēgumā pievienoties opermūzikas cienītājiem Dobeles Dārzkopības selekcijas un izmēģinājumu stacijas (DSIS) lielajā ceriņu dārzā, kur reizē ar ziedošo ceriņu smaržu un krāsu rotaļām varēsiet baudīt Dž. Bertati operas izrādi "Slepenās laulības", kuru uzvedīs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas operstudija “Figaro”.

 

Tērvetes dabas parku no Dobeles Dārzkopības selekcijas un izmēģinājumu stacijas šķir tikai 17 km, tāpēc varēsiet šajā ceļā doties arī ar velosipēdiem, ļaujoties Latvijas pļavu un lauku puķu valdzinājumam. 

 

Kādreiz izcilais ceriņu selekcionārs Pēteris Upītis sapņoja pārvērst Latviju ziedošā dārzā. Šis sapnis ir šobrīd īstenojies Dobeles Dārzkopības selekcijas un izmēģinājumu stacijā, kur 4 ha plašajā parkā ir izvietotas vairāk nekā 200 dažādas ceriņu šķirnes, kas veido lielāko ceriņu kolekciju Baltijā. Ik gadu ceriņziedu laikā parkā notiek klasiskās un opermūzikas koncerti, kurus apmeklē daudzi tūkstoši ekskursantu no Latvijas un ārvalstīm. Izbaudiet arī jūs patiesu ziedu jūru!