18 • 05 • 2005

Tērvetē noķerta 12,1 kg smaga karpa

Tērvetes Gulbju ūdenskrātuvē, kuru apsaimnieko akciju sabiedrība "Latvijas valsts meži", šogad ķeras unikāli lomi. Tā 15. maijā plkst. 12.30 makšķernieks Dagnis Balodis, spiningojot ar vobleri no dambja noķēris 71 cm garu un 12,1 kg smagu karpu.

Karpa noķerta ļoti interesantā veidā – voblerim peldot pa ūdens virsmu, kur zivs nevis iekodusies āķī, bet gan aizāķēta no ārpuses. Makšķernieka cīņa par zivi ilgusi gandrīz pusstundu, kas izvērtusies par azartisku izrādi atpūtniekiem, kas svētdienas dienā kuplā skaitā pie ezera baudījuši saulaino laiku.

 

Loma vieta – Tērvetes jeb Gulbju ūdenskrātuve, kas atrodas Tērvetes dabas parka teritorijā, ir bagāta ar zivīm, un makšķernieki tajā ne reti velk bagātīgus līdaku un karpu lomus. Katru gadu ūdenskrātuves apsaimniekotājs AS „Latvijas valsts meži” papildina zivju krājumus, kā rezultātā laikā no 2000. – 2004. gadam ezerā ielaisti 1700 kg divgadīgo karpu un 200 tūkstoši līdaku kāpuru.

 

Ezerā ir izbūvētas makšķernieku laipas un izvietota laivu bāze. Tā teritorija tiek apsargāta, un no 2005. gada vasaras visiem ezera apmeklētājiem tiek piedāvātas arī atpūtas un telšu vietas, 4 atpūtas mājiņas, kā arī sporta laukumi un nojumes pilnvērtīgai atpūtai dabā. Atpūtas bāzes kontakttālrunis ir 8353828.