07 • 05 • 2004

Pēc līdakām uz LVM ezeriem

Makšķerēšanas sezona Kaņiera, Zebrus un Lielauces ezeros, ko apsaimnieko valsts akciju sabiedrība “Latvijas valsts meži” (LVM) šogad sākusies ar labiem lomiem - jau sezonas atklāšanas pirmajās dienās visos LVM apsaimniekotajos ezeros kopā krastā izveda 772 kg līdaku.

Pēc līdakām uz LVM ezeriem

Makšķerēšanas sezona Kaņiera, Zebrus un Lielauces ezeros, ko apsaimnieko valsts akciju sabiedrība “Latvijas valsts meži” (LVM) šogad sākusies ar labiem lomiem - jau sezonas atklāšanas pirmajās dienās visos LVM apsaimniekotajos ezeros kopā krastā izveda 772 kg līdaku. Vidēji katrs makšķernieks noķēra 1,4 kg zivju. Dažiem makšķerniekam šī bija īpaši veiksmīga diena, jo varēja dižoties ar iespaidīgiem lomiem, tā Zebrus ezerā vislielākā nomakšķerētā līdaka svēra 3 kg, Lielauces ezerā – 5,5 kg un Kaņierī – 10,6 kg. Vēl uz makšķeres āķa ķērās asari, brekši un ruduļi.

Tērvetes (Gulbju) ūdenskrātuves krastā, kuru arī aktīvi apsaimnieko LVM un kurā 1. maijā sākās makšķerēšanas sezona, pagaidām gan tikai no laipām, jo no laivām makšķerēt varēs no 1. jūlijā (tas saistīts ar putnu aizsardzību), šogad izveidots jauns atpūtas komplekss, kas, līdzīgi kā pie Zebrus ezera, piedāvā iespēju aktīvai atpūtai gan ģimenēm, gan organizācijām – sākot ar makšķerēšanu un zivju zupas vārīšanu līdz pat iespējai organizēt lielākus sporta un atpūtas pasākumus. Atpūtas kompleksā ir izveidotas nojumes ar ērtiem galdiem un ugunskura vietām, šūpoles, mājiņa nakšņošanai, telšu vietas, kā arī ir iespēja iznomāt laivas un ūdensvelosipēdu gan makšķerēšanas, gan vizināšanās nolūkos. Tērvetes ūdenskrātuve, tās saliņas un krasti ir bagāti ar dažādu ūdensputnu mājvietām, kas var būt interesanti gan ikvienam dabas mīlim, gan aizrautīgam putnu vērotājam. Pēdējiem arī speciāli uzbūvēta mājiņa uz salas ūdenstilpes vidū.

LVM ik gadus papildina uzņēmuma apsaimniekotos ezerus ar zivju krājumiem - no 2000. līdz 2004. gadam Lielauces, Zebrus, Kaņiera ezeros un Tērvetes ūdenskrātuvē zivju resursi papildināti ar 2,7 miljoniem līdaku kāpuru, 100 tūkstošiem zandartu mazuļu, 20 tūkstošiem zušu mazuļu un 1700 kg karpu.

Visiem atpūsties gribētājiem iesakām laikus rezervēt laivu, ūdens velosipēdu vai arī visu atpūtas kompleksu pa telefoniem: Tērvetes (Gulbju) ūdenskrātuvē - 9504128, Zebrus ezerā – 9252368, Lielauces ezerā – 6556771 un Kaņiera ezerā – 9253514.

 

Tomass Kotovičs, Komunikācijas daļas vadītājs, 7805432, 9408866

 Makskeresanas_sakums04.doc