28 • 04 • 2004

Tērvete aicina

Tērvetes dabas parkā, kuru apsaimnieko valsts akciju sabiedrība “Latvijas valsts meži” (LVM), svētdien, 2. maijā, tūrisma sezonas atklāšanas svētki "Tērvete aicina!", kurā tiks godināts Tērvetes dabas parka skulptūru veidotājs koktēlnieks Krišjānis Kugra, bez kura veidotā Sprīdīša un Lutauša, Meža ķēniņa, Annelēm un citiem darbiem, Tērvete nav iedomājama.

Tērvete aicina

Tērvetes dabas parkā, kuru apsaimnieko valsts akciju sabiedrība “Latvijas valsts meži(LVM), svētdien, 2. maijā, tūrisma sezonas atklāšanas svētki "Tērvete aicina!", kurā tiks godināts Tērvetes dabas parka skulptūru veidotājs koktēlnieks Krišjānis Kugra, bez kura veidotā Sprīdīša un Lutauša, Meža ķēniņa, Annelēm un citiem darbiem, Tērvete nav iedomājama.

Programmā:

- no plkst. 10 Tērvetes senvēstures muzejā būs aplūkojama izstāde "Baltu zobeni";

- plkst.12 svētku „Tērvete aicina!” atklāšana Tērvetes estrādē;

- plkst. 13 Aicina A. Brigaderes muzejs „Sprīdīši”;

TĒRVETES DABAS PARKĀ

no plkst.12.45 – 13.30 - brīva ieeja;

- plkst. 13.30 uzvedums Iršu dārzā pie Annelēm;

- plkst. 14 sagaida Rūķīšu mežs un draiskie rūķi;

- plkst. 14.15 K. Kugras 100 gadu jubilejas atzīmēšana pie rūķa Malkas nesēja.

- plkst. 15 svētki pie Meža ķēniņa.

- plkst. 15.30 svētki un jampadracis un sporta aktivitātes Rotaļu laukumā.

Esiet mīļi aicināti, un lai šis pasākums ir lielisks iemesls pabūt Tērvetes dabas parka īpašajā gaisotnē, skatot to atkal no jauna.

Tērvetē mēs ar sirdi un prātu tuvojamies izcilās rakstnieces Annas Brigaderes pasaku pasaulei - skaistās meža takas, Tērvetes upes līči, kalni un pilskalni ir bijis tas iedvesmas avots, kas atraisījis viņas garīgo spēku. Pateicoties rakstniecei, pagājušā gadsimta divdesmitajos un trīsdesmitajos gados Tērvete bija ievērojams kultūras centrs, jau tad tagadējā parka teritorijā bija izveidotas vairākas pastaigu takas.

Anna Brigadere savas dzīves laikā vēlējās, lai "Sprīdīšos" un to apkārtnē katrs varētu gūt garīgu atpūtu un estētisku baudījumu, kādu ir guvusi viņa. Šodien tas ir piepildījies, ik gadus tūkstošiem cilvēku apmeklē Tērveti, priecājas par dabas krāšņumu parkā un izjūt vēstures elpu, kāpjot senajos zemgaļu pilskalnos.

Tomass Kotovičs, Komunikācijas daļas vadītājs

7805432, 9408866

Papildus informācija:

Visvaldis Banziņš, Tērvetes dabas parka pārvaldnieks

3763385, 9436569

 Tervete.pdf 

 PP_Tervete.doc