08 • 05 • 2002

Zebrus ezerā ielaisti zuši

Makšķerēšanas sezona Kaņiera, Zebrus un Lielauces ezeros, ko apsaimnieko valsts akciju sabiedrība “Latvijas valsts meži” (LVM) šogad sākusies ar labiem lomiem.

Zebrus ezerā ielaisti zuši

Makšķerēšanas sezona Kaņiera, Zebrus un Lielauces ezeros, ko apsaimnieko valsts akciju sabiedrība “Latvijas valsts meži” (LVM) šogad sākusies ar labiem lomiem - jau sezonas atklāšanas pirmajās divās dienās Kaņiera ezerā ar gandrīz 40 LVM laivu bāzes laivām devās vairāk nekā 100 makšķernieku, kuri krastā izveda zivis, kas kopā svēra – 123 kg. Daži makšķernieki varēja dižoties ar visai iespaidīgiem lomiem - no Kaņiera ezera tika izvilkta divas gandrīz 5,5 un divas – 4 kilogrami smagas līdakas. Savukārt, Zebrus ezerā 1. maijā ar gandrīz 20 laivām iebrauca 43 makšķernieki un noķēra 48 līdakas, kas kopā svēra 63 kg, viena no tām bija pat 6 kg smaga. Vēl sezonas atklāšanas dienās bija ievērojams arī brekšu (6 zivju kopsvars - 8 kg) un asaru (7 zivju kopsvars - 4 kg) loms.

LVM intensīvi papildina arī uzņēmuma apsaimniekoto ezeru zivju krājumus. Šogad LVM makšķerēšanas speciālisti Zebrus ezerā ielaida 20 tūkstošus zušu* un 300 tūktošus līdaku mazuļu, savukārt Lielauces ezerā ielaisti 250 tūkstoši un Tērvetes (Gulbju) ūdenskrātuvē – 50 tūkstoši līdaku mazuļu.

Labvēlīgos apstākļos pēc pāris gadiem zivis būs pieaugušas un sasniedzams loms ikvienam makšķerniekam.

Ar cieņu,

Tomass Kotovičs, biroja vadītājs

7805432, 9408866

* Zuši nārstot dodas uz Atlantijas okeānu, Sargasu jūru, 4,7 tūkst. km tālu no Eiropas. Iznārstojušie īpatņi pēc nārsta iet bojā. Pārvietošanās ātrums 63 km diennaktī. Kāpuri 1,5-3 gadu laikā ar Golfa straumi tiek atnesti līdz Eiropas krastiem, arī Latvijai, un nonāk ar jūru savienotās ūdenstilpnēs. Ūdenstilpju zivju krājumu palielināšanai ezeros tiek ielaisti zušu mazuļi, kuri tiek ievesti no ārzemēm. Zebrus ezerā ielaistie zuši tika atvesti no Lielbritānijas.

 61.doc