05 • 05 • 2001

Kaņiera, Zebrus un Lielauces ezeros atklāta makšķerēšanas sezona

Makšķerēšanas sezona Kaņiera, Zebrus un Lielauces ezeros, ko apsaimnieko valsts akciju sabiedrība “Latvijas valsts meži” (LVM) šogad sākusies ar lieliem lomiem - jau sezonas atklāšanas dienā, 1. maijā, Kaņiera ezerā ar gandrīz 40 LVM laivu bāzes laivām devās ap 100 makšķernieku, kuri dienas noslēgumā krastā izveda 134 līdakas, kas kopā svēra – 190 kg.

Kaņiera, Zebrus un Lielauces ezeros atklāta makšķerēšanas sezona

 

Makšķerēšanas sezona Kaņiera, Zebrus un Lielauces ezeros, ko apsaimnieko valsts akciju sabiedrība “Latvijas valsts meži” (LVM) šogad sākusies ar lieliem lomiem - jau sezonas atklāšanas dienā, 1. maijā, Kaņiera ezerā ar gandrīz 40 LVM laivu bāzes laivām devās ap 100 makšķernieku, kuri dienas noslēgumā krastā izveda 134 līdakas, kas kopā svēra – 190 kg. Daži makšķernieki varēja dižoties ar visai iespaidīgiem lomiem - no Kaņiera ezera tika izvilktas trīs seši kilogrami smagas līdakas, septiņas – 4 kg, un 12 zivis, kas katra svēra trīs kilogrami. Pārējo nomakšķerēto līdaku vidējais svars bija ap vienu kilogramu. Vēl sezonas atklāšanas dienā tika noķerti četri brekši un daži asari.

 

LVM intensīvi papildina arī uzņēmuma apsaimniekoto ezeru zivju krājumus. Šogad LVM makšķerēšanas speciālisti Kaņiera ezerā ielaida 300 tūkstoši, Zebrus un Lielauces ezerā – katrā pa 200 tūkstoši un Tērvetes (Gulbju) ūdenskrātuvē – 50 tūkstoši līdaku kāpuru. Šopavasar Kaņiera ezerā no jūras ir ienākuši arī ālanti un līdakas.

 

Vēl LVM valdījumā esošā Tērvetes ūdenskrātuve tika papildināta ar 380 kg karpu mazuļu, savukārt Zebrus zivju krājumus plānots papildināt ar 50 tūkstošiem zandartu mazuļu, bet Lielauces ezerā ielaist platspīļu vēžus.

 

Labvēlīgos apstākļos pēc pāris gadiem zivis būs sasniegušas pieaugušu vecumu un būs sasniedzams loms ikvienam makšķerniekam.

 

Tomass Kotovičs,

valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži”

biroja vadītājs, 7805432, 9408866

 35.doc