02 • 03 • 2001

Aiztur malu medniekus

Janvāra vidū valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” Dienvidlatgales mežsaimniecības Sventes iecirkņa darbinieki atklājuši četrus malumedniekus. Aiztur malu medniekus

Janvāra vidū valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” Dienvidlatgales mežsaimniecības Sventes iecirkņa darbinieki atklājuši četrus malumedniekus.

 

Sventes iecirkņa vadītājs A. Litiņš, viņa vietnieks J. Valpēters un zemessardzes pārstāvis, kā arī vietējā mednieku kolektīva pārstāvis Šēderes pagasta teritorijā organizēja pārbaudes reidu. Kā atzina A. Litiņš, šādos izbraucienos bieži tiek atklātas nelikumīgas koku zādzības un, kā arī tas notika šoreiz, tiek noķerti malu mednieki.

 

Un, tā 12. janvāra vakarā, atbildīgās personas pārvietojoties ar divām automašīnām, pie mājas (kuras iemītnieki, jau agrāk manīti nodarbojamies ar nelikumīgu medniecību) pamanīja zirga pajūgu ar četriem aizdomīgiem braucējiem. Tālāk pēc A. Litiņa stāstīta sižets esot attīstījies kā detektīvfilmā – pamanījuši sekotājus braucēji sākuši ātri traukties pa mašīnām necaurbraucamiem brikšņiem un pat esot pārlekuši kādam grāvim.

 

Par notikušo tika ziņots tuvākajam policijas iecirknim. Policijas darbinieki uz izsaukumu ieradās ļoti operatīvi un aizturēja aizdomīgos nakts braucējus. Tika sastādīts protokols un atsavināta nereģistrēta bise un mazkalibra šautene, ragavās vēl atradās prožektors ar akumulatoru, kuru malumednieki parasti izmantojot zvēru pamanīšanai tumsā.

 

Divi no aizturētajiem jau pagājušā gada novembrī tika noķerti uz aizdomām par malu medniecību.

Par janvārī notikušo Šēderes pagastā ierosināta krimināllieta.

 

valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži”

biroja vadītājs Tomass Kotovičs, 9408866

 28.doc