07 • 03 • 2024

LVM piedāvā iegādāties enerģētisko šķeldu un izvēlēties piemērotāko piegāžu periodu

skelda

Veicinot atjaunojamo resursu izmantošanu enerģijas iegūšanai un stiprinot Latvijas energoneatkarību, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) mērķtiecīgi turpina enerģētiskās šķeldas ražošanu un sagatavošanu, plānojot 2024. gadā palielināt enerģētiskās šķeldas realizēto apjomu salīdzinājumā ar pērno sezonu. Uzsākot enerģētiskās šķeldas pārdošanas procesu 2024./2025. gadam, LVM  izsludina pieteikšanos sadarbībai enerģētiskās šķeldas iegādei, piedāvājot klientiem vēl nebijušu iespēju – izvēlēties sev piemērotāko un izdevīgāko piegāžu līguma periodu: seši vai divpadsmit mēneši.

“Lai sasniegtu izvirzītos mērķus un vēl vairāk pielāgotu LVM piedāvājumu klientu vajadzībām, esam veikuši aptaujas un organizējuši sarunas ar mūsu uzticamākajiem klientiem. Aptauju rezultātā esam izveidojuši pārdošanas procedūru, kuru plānojam organizēt jau marta otrajā pusē. Šīs pārdošanas procedūras laikā klientiem būs līdz šim nebijusi iespēja izvēlēties piegāžu līguma periodu – seši mēneši, kas ilgs no 1. maija līdz 31. oktobrim, ar fiksētu cenu visam periodam; vai divpadsmit mēneši, kas ilgs no šī gada 1. maija līdz 2025. gada 30. aprīlim, ar ceturkšņa cenu indeksāciju, kas stāsies spēkā septītajā piegāžu mēnesī. Vēl viena iespēja iegādāties sešu mēnešu piegāžu līgumu ar fiksētu cenu būs pieejama septembrī, kad organizēsim šķeldas pārdošanu ar piegādēm apkures periodā, tas ir, no 1. novembra līdz 2025. gada 30. aprīlim,” skaidro “LVM Koksnes produktu ražošana un piegāde” pārdošanas procesa vadītājs Zigurds Dalke.

Lai piedalītos enerģētiskās šķeldas pārdošanas procesā, klientiem jāapliecina atbilstība enerģētiskās šķeldas pircējiem attiecināmiem kritērijiem un līdz piedāvājumu iesniegšanai jāsaņem atzinums par atbilstību koksnes produktu iegādei īstermiņa sadarbībā 2024. gadā, ja pretendents plāno slēgt līgumu ar sešu mēnešu piegāžu periodu, vai enerģētiskās šķeldas iegādei ilgāka termiņa sadarbībā 2024.–2025. gadā, ja pretendents plāno slēgt līgumu ar divpadsmit mēnešu piegāžu periodu.

Pieteikties koksnes produktu iegādei interesenti var LVM sadarbības partneru portālā, izvēloties sadaļu “KOKSNES PRODUKTU IEGĀDE” – ”Pieteikties sadarbībai”. Pretendenti aicināti iesniegt sadarbības pieteikumus līdz 14. martam, lai varētu piedalīties jau martā plānotajā pārdošanas procedūrā. Ievērojot šo termiņu, LVM garantē, ka spēs pieteikumus izvērtēt līdz finanšu iesniegšanas piedāvājuma beigām.

ek pardosana

Enerģētisko šķeldu LVM ražo no koku biomasas - gan no ciršanas atliekām, piemēram, zariem, galotnēm, atgriezumiem, sīkkokiem, skujām, gan no apauguma un sīkkoksnes, kas paliek mežā pēc ceļmalu un grāvju apauguma novākšanas un jaunaudžu kopšanas. Enerģētiskā koksne pirms šķeldas ražošanas ir noturēta kaudzēs vismaz 3 mēnešus. Vidējais šķeldas mitrums ir ap 38 %, atsevišķos periodos nepārsniedz 55 %, kas nodrošina optimālu siltumietilpību un kvalitatīvu un videi draudzīgu izejvielu enerģijas ražošanai.

Lasīt vairāk: