03 • 06 • 2021

LVM dabas parkā Tērvetē sumina statusa “Ģimenei draudzīga darba vieta” ieguvējus

gimenei draudzigs darba devejs

Lai veicinātu darba devēju rūpes par saviem darbiniekiem un godinātu ģimenēm draudzīgākos darba devējus, ieviesta jauna iniciatīva “Ģimenei draudzīga darba vieta”. Viens no iniciatīvas sadarbības partneriem un arī ģimenei draudzīgas darba vietas statusa ieguvējiem ir AS “Latvijas valsts meži” (LVM). 3. jūnijā LVM dabas parkā Tērvetē iniciatīvas atklāšanas pasākumā tika paziņotie pirmie 50 uzņēmumi, kuri ieguva ģimenei draudzīgas darba vietas apliecinājumu.

““AS “Latvijas valsts meži” ir lepni būt par patronu iniciatīvas “Ģimenei draudzīga darba vieta” atklāšanas pasākumam. Vēl lielāks gods mums ir uzņemt šo nozīmīgo pirmo pasākumu tieši Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē, kas ir viena no ģimenēm visdraudzīgākajām atpūtas vietām Latvijā ,” norāda LVM komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs.

"Ģimenei draudzīga darbavieta" statusu ieguvušie darba devēji ir apliecinājuši izpratni par ģimenes un darba dzīves balansa nepieciešamību, ieviešot dažādus atbalsta pasākumus, kas palīdz darbiniekiem, piemēram, dod iespēju vairāk laika pavadīt ar ģimeni, darbiniekiem tiek piešķirtas papildu atvaļinājuma dienas vai tiek sniegts atbalsts papildus izglītības iegūšanā. Kā galvenais kritērijs statusa piešķiršanai ir darba devēja orientācija uz efektīvu darba un ģimenes dzīves saskaņošanu, kas bijis izšķiroši Covid-19 pandēmijas laikā, kad darbs galvenokārt noticis attālināti no mājām.