29 • 04 • 2019

Ziemeļkurzemē pieejams drupinātas smilts-grants maisījums ceļu būvniecībai

popeiv rinda copy

Šī gada pavasarī tika uzsākti minerālo materiālu ražošanas darbi derīgo izrakteņu ieguves vietā “Pope IV – Rinda” Ventspils novada Ances pagastā, LVM Ziemeļkurzemes reģionā.

Maija sākumā, pēc ražošanas darbu noslēgšanās, derīgo izrakteņu ieguves vietā būs pieejams drupinātas smilts-grants maisījums, kas sagatavots atbilstoši LVM meža autoceļu būvniecības specifikācijām ar granulometrisko sastāvu noteiktās robežās:

  • materiāla daļas, kas iziet caur 0,063 mm sietu (t.sk. māls un putekļi) – 5-15%, +/-1%,
  • materiāla daļas, kas iziet caur 0,5 mm sietu – 10-28%, +/-3%,
  • materiāla daļas, kas iziet caur 5,6 mm sietu – 30-50%, +/-5%,
  • materiāla daļas, kas iziet caur 31,5 mm sietu – 50-95%,
  • lielākais graudu izmērs nav lielāks par 63 mm,
  • vismaz 50% pilnīgi un daļēji drupinātas daļas un 0-30% pilnīgi apaļās daļas.

Kontrolēts minerālo materiālu un to maisījumu ražošanas process derīgo izrakteņu ieguves vietā “Pope IV - Rinda” tiek nodrošināts atbilstoši būvizstrādājumu reglamentētās sfēras sistēmai “2+” saskaņā ar standartu EN 13242:2002+A1:2007 “Minerālmateriāli nesaistītajiem un hidrauliski saistītajiem maisījumiem ceļu būvniecībai un ceļu konstrukcijām”.

pope

"Kontrolēts ražošanas process no ieguves līdz gatavam maisījumam nodrošina minerālo materiālu un to maisījumu izcelsmes un kvalitātes izsekojamību. To apstiprina izsniegtā ekspluatācijas īpašību deklarācija un CE marķējums, kas ir īpaši svarīgi būvizstrādājumu tirgū. LVM kontrolēts ražošanas process ir sertificēts, kas apliecina, ka minerālo materiālu un to maisījumu ražošanas process atbilst starptautiski atzītiem standartiem, kas LVM sadarbības partneriem nodrošina pieeju augstvērtīgiem un kvalitatīviem minerālajiem materiāliem un to maisījumiem," skaidro "LVM Zemes dzīles" ražošanas vadītājs Kārlis Volfs.

LVM apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā, kas ir nozīmīgas tautsaimniecības vajadzību nodrošinājumam. Atradņu izveides vietas ir rūpīgi izvēlētas, lai līdzsvarotu uzņēmuma saimnieciskās un tautsaimniecības vajadzības pēc minerālajiem materiāliem un to maisījumiem, neradot vides apdraudējumu.

Interesenti aicināti sazināties ar "LVM Zemes dzīles" pārdošanas speciālisti Gaļinu Rēderi (tālr. 26563202, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.), kā arī sekot līdzi uzņēmuma mājaslapā publicētajai informācijai un piedāvājumam.