22 • 01 • 2019

Daugavpils novadā aizturēti seši kokmateriālu zagļi

tipiska zadziba foto

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) kopā ar Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes darbiniekiem aizvadītā gadā izskaņā – no oktobra līdz decembrim – rīkoja aktīvas pārbaudes mežā, lai atrastu atbildīgos par kokmateriālu zagšanu un novērstu turpmāku patvaļīgu koku ciršanu un vides piesārņošanu ar sadzīves un celtniecības atkritumiem. Rezultātā tika aizturētas sešas personas, pret kurām ierosinātas krimināllietas.

Regulāru pārkāpumu virkni Daugavpils novadā LVM darbinieki bija novērojuši jau ilgāku laiku. “Lielākais kaitējums mežam pastāvīgi tika nodarīts Nīcgales iecirknī, tāpēc pieņēmām lēmumu aktīvi iesaistīties vainīgo meklēšanā, lai novērstu tālākās ļaunprātības. Likuma pārkāpēji sistemātiski darbojās diennakts tumšajā laikā, kad LVM darbinieki savus ikdienas pienākumus bija paveikuši un mežā vairs neatradās. Tāpēc vakara un agrās rīta stundās kopā ar policijas pārstāvjiem organizējām regulārus izbraucienus patruļmašīnās. Jau trešajā reidā tika notverti likumpārkāpēji, kuri savos transportlīdzekļos veda nelikumīgi iegūto koksni,” stāsta LVM Dienvidlatgales reģiona Nīcgales iecirkņa mežkopis Kristaps Plonis.

Šo trīs mēnešu laikā, kamēr Valsts policijas un LVM darbinieki sadarbojās vainīgo meklēšanā, valsts mežos ap Daugavpili tika pārbaudītas daudzas automašīnas. Rezultātā tika aizturēti seši kokmateriālu zagļi. Nepieciešamie dokumenti krimināllietas ierosināšanai tika iesniegti Valsts policijā.

“Lai gan vietējie iedzīvotāji ir informēti par LVM un Valsts policijas sadarbību, tomēr joprojām, braucot pa mežu, redzam, ka meža zagļu aktivitātes turpinās. Turpināsies arī mūsu darbs, līdz nelikumības būs novērstas,” apņēmības pils teic Kristaps Plonis.

Lasīt vairāk: