03 • 04 • 2017

LVM turpina atbalstīt kultūras attīstību reģionos

lvm kulturas atbalsts regionos

“Kultūras dzīves attīstība reģionos ir būtiska visas Latvijas mērogā, sargājot katra novada vēsturiskās vērtības un tradīcijas, un Latvijas valsts mežu darbinieki ir lepni, ka ar uzņēmuma nopelnīto naudu ir dota iespēja atbalstīt reģionu kultūras dzīvi,” uzsver AS “Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs. Valsts Kultūrkapitāla fonds (VKKF) pērn noteikta mērķa ziedojumos saņēma 990 000 eiro, no kuriem 602 683 eiro bija AS “Latvijas valsts meži” (LVM) ziedojums kultūras jomā.

 Ziedojumi tika sadalīti trīs mērķprogrammās:

  • “Atbalsts nozīmīgiem nacionāla mēroga projektiem”;
  • “Atbalsts kultūras programmām reģionos”;
  • “Atbalsts koru un tautas deju tradīcijas attīstībai”.

Arī šogad jau izsludināta iespēja pieteikt projektus AS “Latvijas valsts meži” programmai “Atbalsts kultūras programmām reģionos”, lai nodrošinātu līdzsvarotu, daudzveidīgu un pilnvērtīgu kultūras dzīves attīstību un pieejamību reģionos, saglabājot un attīstot raksturīgās vērtības, tradīcijas un kultūrvidi.

“Katram uzņēmumam jēdziens “sociālā atbildība” nozīmē ko citu, tā ir šī uzņēmuma valoda, kā tas sarunājas ar sabiedrību. Latvijas valsts mežiem tā sākas ar kvalitatīvu meža apsaimniekošanu un regulāras koksnes plūsmas nodrošināšanu Latvijas uzņēmējiem, tā nodrošinot stabilas darbavietas reģionos un līdz ar to reģionu sociālo infrastruktūru. Mūsu  uzņēmumam sociālā atbildība ir arī turpat 400 atpūtas vietas mežā, ko pēc sociologu datiem augstu novērtējuši 80% Latvijas iedzīvotāju. Sociālā atbildība nozīmē arī strādāt tā, lai uzņēmums radītu pietiekamu peļņas apjomu, ko tā īpašnieks var novirzīt ziedojumiem mūsu valstij nozīmīgās jomās,” norāda T. Kotovičs.

Ar informāciju par projektu iesniegšanas kārtību un projektu konkursiem var iepazīties Valsts Kultūrkapitāla fonda mājas lapā - www.kkf.lv. VKKF padome mērķziedojumu projektus izskata mēneša laikā, pamatojoties uz saņemto projekta vadītāja iesniegumu. Kultūras projektam, kuram ir piesaistīts ziedotājs, nav jābūt iepriekš VKKF konkursos finansētam, bet tam jāatbilst fonda darbības mērķim un uzdevumiem.

LVM ziedojumu sadalē sadarbojas ar sabiedriskām organizācijām – sociālās palīdzības un veselības aizsardzības veicināšanas jomā ar nodibinājumu “Ziedot.lv”, “Latvijas Bērnu fonds" un biedrību “Latvijas Samariešu apvienība", vides, izglītības un zinātnes veicināšanas jomā ar Meža attīstības fondu, kultūras un mākslas veicināšanas jomā ar Valsts kultūrkapitāla fondu, un sporta veicināšanas jomā ar biedrību “Latvijas Sporta federāciju padome”.