11 • 11 • 2016

Aicina veidot spēli Meža olimpiādes konkursā

images IMG 0513 jpg 1473678071 fit 1024 768

Ik rudeni AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina skolas vecuma jauniešus piedalīties Mammadaba meistarklasē un Meža olimpiādē. Šogad 7.–9. klašu skolēniem ir iespēja  sacensties āra mācību spēļu ideju konkursā, kura galvenā balva – ārzemju dabas ekspedīcija skolēnu komandai. Pieteikumi konkursam jāiesniedz līdz 30. novembrim.

LVM Meža olimpiādes dalībnieku komandu uzdevums ir radīt jaunu āra mācību spēli par mežu un izspēlēt to kopā ar klasesbiedriem brīvā dabā. Tas var būt skolas pagalms, parks, mežs, botāniskais dārzs – kas vien dalībniekiem ienāk prātā –, vien jāatceras, ka spēlē jāiesaista dabas materiāli. Komandai jāapraksta spēles noteikumi un jārada 1 minūti gara video pamācība, kurā redzama spēles norise.

Mammadaba mājaslapā līdz 30. novembrim komandai jāreģistrē āra mācību spēles noteikumu apraksts ar pievienotu saiti uz video pamācību. Konkursa nolikums un pieteikuma anketa.

Konkursa žūrija izvērtēs iesniegtās spēles un 30 labākās komandas tiks izziņotas 1. februārī LVM skolu programmas “Facebook” lapā “Izzini mežu, Latvija”, kur ikviens interesents līdz 20. februārim var balsot par spēlēm, spiežot “Patīk” zem publicētajiem video.

mezaolimpiade plakats mazins

LVM Meža olimpiādi organizē AS “Latvijas valsts meži” (LVM) sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, tās mērķis ir popularizēt Latvijas skolās radošu un veselīgu mācīšanos ārpus telpām – dabā, kā arī veicināt jauniešu izpratni par Latvijas lielāko atjaunojamo resursu – mežu.

Kā stāsta Valsts izglītības satura centra vides izglītības speciāliste Inese Liepiņa, LVM Meža olimpiāde ir iespēja turpināt vides spēļu konkursā “Iepazīsti vidi!” iedibinātās aktivitātes: “Tā kā tradicionālais vides izziņas spēļu konkurss vairs nenotiek tādā formā, kā iepriekš, tā vietā piedāvāsim skolām piedalīties LVM Meža olimpiādē, kas ir jauns un atraktīvs veids, kā ieinteresēt jauniešus vides izglītībā.”

Lasīt vairāk: