07 • 05 • 2015

Stādu parāde iedvesmo

stadu

Maija pirmajā nedēļas nogalē Siguldā pulcējās stādu audzētāji un interesenti Latvijas Stādu parādē, kurā piedalījās arī AS „Latvijas valsts meži” struktūrvienība „LVM Sēklas un stādi” ar savu produkciju. Strenču un Kalsnavas kokaudzētavu stendos bija atrodami meža un dekoratīvie stādi, savukārt Kalsnavas arborētuma stendā apmeklētāji varēja piedalīties dažādās aktivitātēs, kā piemēram, dažādu koku atpazīšanas pārbaudījumos.

Divās dienās parādi apmeklējuši teju 50 tūkstoši interesentu, kas ir lielākais apmeklētāju skaits pasākuma vēsturē. Īpaši daudz bija viesu no Igaunijas un Skandināvijas valstīm.

Stādu parāde Siguldā nu jau ceturto gadu pēc kārtas ir viens no pirmajiem pasākumiem, kas atklāj dārzkopības sezonu. „LVM Sēklas un stādi” direktora vietniece ražošanas jautājumos Laima Zvejniece piedalījās parādes atklāšanā, atzīmējot: „Šī ir tā reize, kad vienkopus pulcējas un satiekas visi Latvijas ievērojamākie un pazīstamākie stādu audzētāji – gan profesionāļi, gan dažādu īpašo augu kolekcionāri, piedāvājot apskatīt un iegādāties tikai Latvijā audzētus stādus.”

Stādu parādē bija atrodamas vasaras puķes, ziemcietes, augļu koki, rozes un vēl un vēl – apmeklētājiem bija ko izvēlēties no 160 stādu audzētāju piedāvātā klāsta, turklāt pasākumā piedalījās arī 50 dārza tehnikas un dārza preču tirgotāji, kā arī ap 200 amatnieki no visas Latvijas.

Lai arī stādīšanas sezona rit pilnā sparā, „LVM Sēklas un stādi” kokaudzētavās pēc jaunākajām tehnoloģijām audzētos stādus var stādīt jebkurā laikā, kamēr vien iespējami darbi ar lāpstu. Kokaudzētavu kontakti atrodami šeit!