20 • 12 • 2018

Priecīgus svētkus!

lvm web apsveikums

Ziemassvētki ir tradīcijām bagāti svētki. Katrai ģimenei savu svētku sajūtu un brīnumu uzbur dažādas vērtības. Par neatņemamu svētku tradīciju varētu kļūt ne vien svētku eglītes meklēšana un pušķošana, ģimenes kopā sanākšana, tuvāko sveikšana un ticība brīnumam, bet arī pastaiga dabā. AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina tvert svētku sajūtu labiekārtotajos atpūtas objektos un baudīt neviltoto dabas skaistumu un svaigo meža gaisu arī Ziemas saulgriežos un gadumijā.

img 1133

Rūķi un brīnumi Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē

Koka skulptūru tēli no Annas Brigaderes darbiem un īsti rūķi ar cepurēm un košiem cimdiem jau tradicionāli gaida gan lielus, gan mazus dabas draugus un svētku svinētājus Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē. Daudzām ģimenēm parka apmeklējums ir kļuvis par neatņemamu svētku sastāvdaļu. 25. un 26. decembrī no plkst. 12 līdz plkst. 16 Rūķu sētā rotaļāties un dziedāt dziesmas aicina Rūķu mamma. Savukārt jaunajā rūķu pilsētā Čiekurītē darbosies rūķi, kuri arvien turpina celt savu pilsētu. “Dabas parkā Tērvetē ir uzsnidzis sniegs, kas pasaku valstību padara vēl brīnumaināku šajā Ziemas saulgriežu laikā. Iestājoties krēslai, krāsainu gaismu karuselis pārņem priežu galotnes un koka tiltu – laboratoriju Tērvetē. Savdabīgs gaismas nesējs – vilcieniņš – arī svētkos darbosies un palīdzēs parka apmeklētājiem ātrāk nonākt galapunktā,” par gaismu spēlēm parkā stāsta dabas parka Tērvetē tūrisma informācijas centra vadītāja Lilita Kauste. Parks saviem ciemiņiem svētku laikā sarūpējis arī mazu dāvanu – iespēju uzkāpt Tērvetes skatu tornī bez papildu maksas.

dsc 0203

Sūnu taka ar ciema zēniem

Netālu no Skrīveru dendroloģiskā parka atklāts jauns vides objekts – ar saules bateriju enerģiju izgaismota saliņa un koka tilts. Saules baterijas uzkrāj enerģiju dienas gaišajā laikā, lai, tumsai iestājoties, vairotu gaismu. Turpat netālu atrodas arī Sūnu taka. “Šogad atjaunojām takas koka laipas, lai pastaiga būtu droša un iespējami ērtāka. Šeit par ceļabiedriem kļūst Andreja Upīša tēli no “Sūnu ciema zēniem”, kuri ar pašvaldības gādību ir pārtapuši interesantās koka skulptūrās,” stāsta LVM Vidusdaugavas reģiona Meža apsaimniekošanas plānošanas vadītājs Jānis Belickis.

dsc 5040

Saules riets LVM Pokaiņu mežā

LVM Pokaiņu mežs aicina baudīt svētku noskaņu, vērojot gaismas un tumsas saspēli mežā. Ziemas saulgriežos un gadu mijā ļaujamies fantāzijai par nākotni, atceramies aizvadīto. Tieši tādēļ 22. decembrī LVM Pokaiņu mežs aicina svinēt svētkus un baudīt tagadnes mirkļa burvību. No plkst. 14.00 līdz plkst. 17.00 radošas aktivitātes bērniem kopā ar zaķi Brenci un pelīti Pīkstīti. Plkst. 15.00 sāksies uguns rituāls ar muzikālu pavadījumu saules rieta laikā Zikurāta kalnā.

lvm apsveikums

Arī pārējās AS „Latvijas valsts meži” vairāk nekā 350 labiekārtotajās atpūtas vietās visā Latvijā iespējams saskatīt un iepazīt vēl neredzēto, atklāt vēl nezināmo vai vienkārši atpūsties un labi pavadīt laiku. Aicinām saģērbties atbilstoši laikapstākļiem, rūpēties par savu un apkārtējo drošību, ievērot tīrību un nemēslot mežā.

AS “Latvijas valsts meži” vēl priecīgus un sirsnīgus svētkus, lai iedvesma un panākumi ikvienu pavada Jaunajā gadā!

Lasīt vairāk: