04 • 10 • 2018

AS “Latvijas valsts meži” saņem zaļākā zīmola balvu

43056120 1866686840105144 7110314196704690176 o

3. oktobrī mūzikas namā “Daile” norisinājās Latvijas Zīmolu topa apbalvošanas ceremonija, kurā AS “Latvijas valsts meži”(LVM) godalgota divās kategorijās – zaļākais un cilvēcīgākais zīmols. 

Zaļāko zīmolu topa pamatā ir sabiedrības priekšstati par minēto zīmolu “zaļumu” jeb draudzīgumu videi. Kategorijā “Zaļāko zīmolu tops” pirmajā vietā tika nominēti “Latvijas valsts meži”, otro vietu ieguva starptautiskā kompānija “Tesla”, bet trešo –  pašmāju zīmols “Seal”. AS “Latvijas valsts meži” saņēma apbalvojumu arī kā cilvēcīgākais jeb sociāli atbildīgākais zīmols”, aiz sevis otrajā vietā atstājot “Swedbank”, bet trešajā – “Latvijas Mobilais telefons”.

zalakais zimols

“Vispirms es vēlos izteikt pateicību gan žūrijai, gan Latvijas iedzīvotājiem par šo ļoti augsto novērtējumu,” stāsta Roberts Strīpnieks, AS “Latvijas valsts meži” prezidents: “Mums – Latvijas valsts mežu kolektīvam – tas ir ne vien milzīgs gandarījums un prieks, bet arī ir liela atbildība turpināt Eiropas un pasaules augstākajiem standartiem atbilstošu meža apsaimniekošanu, stādīšanu un kopšanu. Mežsaimnieki domā ilgtermiņā, un Latvijas iedzīvotāji var būt droši, ka arī nākotnē valsts meži būs zaļojoši, kopti, ražīgi un ikviens Latvijas iedzīvotājs būs gaidīts viesis mežā”.

cilvecigakais zimols

Zīmolu tops tiek veidots jau kopš 2004. gada un kalpo kā atskaites punkts patērētāju attieksmes atspoguļošanā. Šogad uzņēmumi tika apbalvoti sešās kategorijās – mīlētākie zīmoli, zaļākie zīmoli, ietekmīgākie zīmoli sociālajos tīklos, cilvēcīgākie zīmoli, jaunuzņēmumu jeb start-up tops, kā arī īpaši veidotais influenceru tops. 

LVM kopš savas dibināšanas 1999. gadā, īstenojot ilgtspējīgu mežu apsaimniekošanu, valsts un pašvaldību budžetos iemaksājusi vienu miljardu eiro. LVM saimniecisko darbību veic, kopjot un atjaunojot mežus, rūpējoties par dabas aizsardzību, sabiedrības rekreācijas iespējām un koksnes pieaugumu, kā arī ik gadu investējot līdzekļus meža zemju platību palielināšanā un meža infrastruktūras attīstībā – meliorācijas sistēmu atjaunošanā un meža autoceļu būvē. Ik gadu LVM apsaimniekotajos mežos koksnes daudzums pieaug par 12 miljoniem kubikmetru.