27 • 11 • 2013

JAUNAIS MEŽA STĀDU CENRĀDIS

Publicēts jaunais AS „Latvijas valsts meži”  meža stādu cenrādis, ko kokaudzētavas piedāvās 2014. gadā. 

Lai pavasarī nekavētos meža atjaunošanas darbi, aicinām meža īpašniekus jau šobrīd slēgt līgumus un rezervēt stādus nākamā gada sezonai.

Lielākā daļa uzņēmumā nopērkamo stādu ir izaudzēti no  sēklām, kas ievāktas īpašās sēklu plantācijās. Šādu stādu pielietošana dod iespēju paaugstināt mežaudžu ražību par apmēram 20%, kā arī saīsināt mežaudzes aprites ciklu par 10%.

AS „Latvijas valsts meži’ struktūrvienības  „LVM sēklas un stādi” direktora vietniece pārdošanas  jautājumos Irēna Aleksejuka: „Ne mazāk svarīgi, ka pircējam kokaudzētavas piedāvā iespēju nopirkt apstrādātus  egles un priedes stādus pret iespējamajiem kukaiņu bojājumiem pēc iestādīšanas mežā. Šim mērķim šobrīd tiek izmantots videi daudz draudzīgāks un efektīvāks sistēmas darbības insekticīds, nekā tas bija iepriekšējos gados. Ņemot vērā, ka insekticīds uzsūcas auga audos, tas nenonāk apkārtējā vidē, nenoskalojas ar lietu un ilgāk saglabā aizsargājošo iedarbību. Īpaši prasīgiem klientiem tiek piedāvāti arī ar ekoloģisku  vasku apstrādāti stādi.”

AS „Latvijas valsts meži” kokaudzētavu kontaktus  iespējams atrast  uzņēmuma mājas lapā.

 

Informāciju sagatavoja LVM Komunikācijas daļa, tālr. 67805432.

 

 Meža stādu cenas 

 Meža stādu cenas apstradatas ar vasku