12 • 11 • 2008

Matemātiku tagad var apgūt arī mežā

"Latvijas valsts meži" izdevuši jaunu grāmatu skolotājiem "Matemātika mežā". Tā atklāj, kā padarīt matemātiku dzīvāku un praktiskāku, ļaujot bērniem iepazīt mācīšanās prieku mežā.

 

 

Atkušņa matemātika ar sniegavīru, Vāvermatemātika, Rēķini ar pumpuriem, Matemātiskais sautējums, Bērziņu ģimenīte, Atrodam aļņa pēdas – tie ir tikai daži piemēri no grāmatas interaktīvo uzdevumu klāsta, kuru galvenais mērķis ir viens – sniegt skolotājam un skolēnam prieku un veselību no atrašanās dabā! 

 

Grāmatu „Matemātika mežā. Veselīgs metodiskais līdzeklis skolotājiem nodarbībām brīvā dabā kopā ar 1.-9. klasi” ir izdevuši AS "Latvijas valsts meži" vides izglītības programmas "Izzini mežu" ietvaros sadarbībā ar IZM Izglītības satura un eksaminācijas centru. Finansiāli grāmatas tapšanu ir atbalstījis Meža attīstības fonds.

 

Lasot šo grāmatu, skolotāji atklās, kā iespējams:

  • padarīt matemātiku saistošu – izspēlēt matemātiku;
  • ļaut skolēniem iziet laukā un izkustēties, vienlaikus turpinot darbu atbilstoši matemātikas mācību priekšmeta standartam;
  • iepazīt atraktīvā veidā Latvijas mežus un to vērtības.

Vairāk kā 200 skolotāji, kas šajā mācību gadā piedalās Mammadaba meistarklasē, saņems grāmatu "Matemātika mežā" novembrī bez maksas savās pastkastītēs. Tā viņiem lieti noderēs, lai piedalītos AS "Latvijas valsts meži" organizētajā Meža olimpiādē, kuras galvenā tēma šogad ir arī "Matemātika mežā". Papildus grāmata tiks dāvināta arī aktīvākajiem matemātikas skolotājiem un vides izglītības koordinatoriem visā Latvijā. 

 

Nākamajā mācību gadā skolotāji var gaidīt jaunu līdzīgu grāmatu „Angļu valoda mežā”. Abu šo grāmatu autori ir pieredzējuši Zviedrijas Dabas skolu pasniedzēji, kas grāmatās apkopojuši savas aizraujošākās brīvdabas pedagoģijas atziņas.

 

 

 

Līga Zute-Abizāre

AS "Latvijas valsts meži"

Komunikācijas projektu vadītāja

 

T. 7805432