09 • 09 • 2020

Darbs mežā LVM reģionos: stādīšana, kopšana un aizsardzība

mezkopibas konkurss

Vēl līdz 22. septembrim interesenti aicināti iesniegt savu pieteikumu AS “Latvijas valsts meži” (LVM) izsludinātajam konkursam meža stādīšanas, jaunaudžu kopšanas, agrotehniskās kopšanas un atjaunoto platību aizsardzības darbu veikšanai 2021.–2023. gadam.

Plānoto mežsaimniecisko darbu apjoms 94 325  hektāri. Tas dod iespēju cilvēkiem no visiem Latvijas reģioniem pieteikties veicamajiem darbiem ar dažādām prasmēm un pieredzi meža darbos, turklāt dažādie darbu komplekti ļauj strādāt mežā visu gadu. Tie ir gan sezonāli darbi, kurus darba veicējs var organizēt paralēli savam ikdienas darbam, gan dažādi pastāvīgi darbi.

"Tas ir tāds pats darbs kā jebkurš cits! Sievietēm nav jābaidās strādāt mežā. Man patīk, ka darbs mežā ir visu cauru gadu – mums nav dīkstāves vai nedrošības sajūtas, vai rītdien būs darbs. Agrotehniskā kopšana faktiski ir mazo kociņu atbrīvošana no avenēm, papardēm, zālēm, krūmiem, kas tos pāraug. Sākot strādāt, dažreiz šķiet, ka darbs ir neizdarāms. Tomēr latviešiem ir tāds labs teiciens – acis darbu izbijās, rokas darbu nebijās," stāsta Mežkopības darbu veicēja Dzintra Baltaisvilka.

Piedāvāto darbu veidi:

“Darbu iesācējiem piedāvājam nelielus apjomus, lai būtu iespēja pamēģināt. Līguma termiņš ir 3 gadi. Tas ļauj pakalpojuma sniedzējam būt drošam, ka šajā laikā viņam būs garantēts darbs, par darba apjomu sezonāli visi pakalpojuma sniedzēji ir informēti visā periodā. Lai izpildītu nolīgto darba apjomu, var strādāt brīvi izvēlētā grafikā, ir iespēja nestrādāt īpaši nelabvēlīgos laikapstākļos,” skaidro LVM Mežkopības plānošanas vadītājs Edmunds Linde.

Pieteikums konkursam jāiesniedz Elektroniskajā iepirkumu sistēmā (EIS) līdz 22. septembra plkst. 12.00.

Lasīt vairāk: