19 • 07 • 2019

Jaunieši gatavojas Eiropas Jaunatnes Olimpiādei Baku

img 0802

Atbalstot aktīvu dzīvesveidu un sportiskas aktivitātes, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) novēl panākumus un izvirzīto mērķu piepildījumu tiem 34 Latvijas jauniešiem, kuri no 21. līdz 27.jūlijam sacentīsies Eiropas Jaunatnes Olimpiādē. Šogad sacensības norisināsies Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Latvijas komandas startēs 7 sporta veidos no 10 sacensību programmā paredzētajiem. Individuālajos sporta veidos Latvijas pārstāvji demonstrēs savas prasmes vieglatlētikā, peldēšanā, vingrošanā, tenisā, džudo, cīņā un riteņbraukšanā. Kopumā savu sportisko meistarību Olimpiādē pārbaudīs 50 Eiropas valstu jauno sportistu vecumā no 14 līdz 18 gadiem.

img 0767

“Izglītoti, mērķtiecīgi, neatlaidīgi un garā spēcīgi jaunieši veido tādu Latviju, par kuras attīstību un atpazīstamību nebūs jākaunas. Paldies jums par neatlaidīgo darbu, ko ik dienas ieguldāt, lai nākotnē sasniegtu tādu rezultātu, ko vainago spožas medaļas un gandarījuma prieks. Lai izdodas!” teic LVM Finanšu viceprezidents Gints Bumbieris, uzrunājot jaunos sportistus un pasniedzot LOK (Latvijas Olimpiskā Komiteja) prezidentam Aldonim Vrubļevskim liela izmēra Latvijas karogu. 21.jūlijā, Olimpiādes atklāšanas ceremonijā, šo karogu nesīs džudo cīkstone Una Dolgiļeviča.

LOK prezidents uzsver iespēju jauniešiem iepazīt gaisotni, kas valda Olimpiskajos pasākumos: “Vēlos, lai jaunie sportisti un talanti Olimpiādē Baku pierāda sevi, dara visu iespējamo pēc labākās gribas, sasniedz savus labākos rezultātus un mājās atgriežas apmierināti un iedvesmoti turpmākiem darbiem. Līdz šim Latvijas sportisti piedalījušies visās Eiropas Jaunatnes Olimpiādēs, izņemot pirmo, un kopumā ir izcīnījuši vairāk nekā 30 medaļu."

img 0783

LVM ik gadu sniedz atbalstu Latvijas sporta, kultūras, izglītības un zinātnes, sociālās palīdzības un vides organizācijām, kā arī citiem sabiedrībai nozīmīgiem projektiem.

Lasīt vairāk: