20 • 05 • 2019

Mežs ir tavs stadions

orinetesanas

Patīkams jaunums ikvienam, kurš novērtē aktīvu atpūtu dabā un orientēšanās sporta burvību: startē jauns AS “Latvijas valsts meži” (LVM) un Latvijas Orientēšanās federācijas veidots projekts – “Mežs ir tavs stadions”. Projekta ietvaros ikviens dabas draugs aicināts iepazīt un atpūsties Latvijas mežos un apgūt orientēšanās iemaņas.

“Tā ir lieliska iespēja brīvi atpūsties mežā, ar karti rokās ļauties azartam un sportiskām aktivitātēm, nomainot pilsētas bruģi un asfaltu pret līkumotajām meža takām. Turklāt, tas ir labs veids, kā mācīties no meža par mežu, iepazīt un pašu acīm redzēt un novērtēt to, kas notiek mežā un cik atšķirīga dažādos reģionos ir Latvijas daba, reljefs un meža tipi,” atzīst LVM Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs.

Projekta “Mežs ir tavs stadions” mērķis ir attīstīt orientēšanās dzīvi un kultūru visos Latvijas reģionos. Jau šogad vairākos Latvijas orientēšanās seriālos ikviens interesents varēs apgūt orientēšanās pamatus, jo šajos posmos dalībniekiem būs pieejamas bezmaksas apmācības, kā arī īpaša LVM distance, kas paredzēta iesācējiem.

mezs stadions

“LVM ir sociāli atbildīgs uzņēmums, kura pārziņā ir valstij piederošā meža kapitāla ilgtspējīga apsaimniekošana. Šis kapitāls nav tikai koki vien. Tie ir meža ekosistēmas sniegtie produkti un pakalpojumi, kādus saņemam visdažādākajos veidos. Piemēram, ieelpojot svaigu gaisu, klausoties putnu balsīs, lietojot koksni, lasot sēnes, medījot, izzinot, un protams, orientējoties mežā. Esam cieši saistīti ar dabas procesiem, lai gan, aizvien vairāk pavadot laiku virtuālajā vidē, šo saikni ir tik viegli pazaudēt. Tāpēc orientēšanās sports var būt tilts starp moderno pasauli un dabu.

Projekta “Mežs ir tavs stadions” mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu dabā, aicinot interesentus iepazīties ar orientēšanās sportu. Veicināt iedzīvotāju, ģimeņu došanos mežā aktīvi atpūsties un justies droši mežā un apmeklēt LVM iekoptās atpūtas vietas,” par projektu teic Latvijas Orientēšanās federācijas prezidents Dagnis Dubrovskis.

Projekts “Mežs ir tavs stadions” šosezon tiks īstenots 30 orientēšanās sporta sacensībās sešos orientēšanās seriālos – Siguldā “Siguldas Kompas”, Valmierā “Valmieras magnēts”, Jelgavā “Jelgavas Alnis”, Saldū “Saldus ABC”, Daugavpilī “Daugavpils Orientieris”, Madonā “Madonas kausi”. Vairāk informācijas www.lof.lv

Tiekamies mežā!

Lasīt vairāk: