27 • 09 • 2022

LVM atbalsta Latvijas Meža īpašnieku biedrības lēmumu atsaukt parakstīto memorandu ar LKS

appo8473

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) atbalsta Latvijas Meža īpašnieku biedrības (LMĪB) šodienas lēmumu atsaukt parakstu no memoranda ar Latvijas Krievu savienību.

Citējot Latvijas Meža īpašnieku biedrības mājaslapā publicēto:

“Latvijas Meža īpašnieku biedrība vienmēr ir iestājusies par Latvijas neatkarību, gan politisko, gan veidojot pašpietiekamu tautsaimniecību, kur tieši meža nozarei ir svarīga loma, lai atteiktos no Krievijas gāzes ietekmes. Tādēļ pārvērtējot situāciju, LMĪB memoranda parakstīšanu ar Latvijas Krievu savienību atzīst par kļūdu un atsauc savu parakstu no šī dokumenta. Tāpat vēlamies pateikt paldies aktīviem sabiedrības locekļiem, kuri mums tieši norādīja uz nepieciešamību esošajā situācijā ievērot īpaši augstu pašorganizēšanās un atbildības slieksni un ceram, ka politisko spēku pārstāvji šos uzstādījumus un atbildības līmeni arī paši ievēros nākamās Saeimas darbības laikā.”

AS “Latvijas valsts meži” ir viens no vairāk nekā 400 Latvijas Meža īpašnieku biedrības (LMĪB) biedriem. Katram biedrības biedram ir 1 balss un vienādas balsstiesības – kā jebkurā biedrībā atbilstoši Latvijas likumdošanai. LVM šajās lauksaimnieku un mežsaimnieku sarunās nepiedalījās.