22 • 07 • 2019

Ceļa būvdarbos no Tērvetes līdz Lietuvas robežai izmanto LVM minerālos materiālus

 tervete lietuva cels

Jau agrā pavasarī tika uzsākti ceļa segas pārbūves darbi uz valsts reģionālā autoceļa P95 Jelgava – Tērvete – Lietuvas robeža (Žagare) posmā no Tērvetes līdz Lietuvas robežai (28,36. līdz 43,55. kilometram). Būvizstrādājumi šī posma remontdarbiem tiek piegādāti no AS “Latvijas valsts meži” (LVM) derīgo izrakteņu ieguves vietas “Vilce-Mežāres”, kas atrodas Jelgavas novada Vilces pagastā. Ieguves darbus veic SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate””.

Ceļa Tērvete–Žagare remonta posmā vietām pastiprinās salturīgo slāni un šķembu kārtu, kā arī visā ceļa garumā tiks ieklātas divas kārtas asfalta. Krustojumā ar autoceļu Dobele-Bauska (P103) Tērvetē izbūvēs rotācijas apli, bet Augstkalnē un pierobežas tuvumā tiks izbūvēts apgaismojumus. Būvdarbus plānots pabeigt 2020. gadā.

karte tervete lietuva

Būvdarbus veic piegādātāju apvienība “Strabag & Igate” par kopējo projekta līgumcenu 10,136 miljoni eiro (ar PVN). Projektu līdzfinansē ERAF.

smilts3

LVM rīcībā ir vairāk nekā 100 minerālo materiālu ieguves vietas, kuras atrodas visā Latvijas teritorijā. Derīgo izrakteņu ieguves vietas tiek rūpīgi izvēlētas, lai neradītu risku videi, vienlaicīgi, nodrošinot uzņēmuma un tautsaimniecības vajadzības pēc smilts, smilts-grants un citiem derīgajiem izrakteņiem.

Lasīt vairāk: