02 • 05 • 2019

LVM izsludina konkursu kokmateriālu pārvadājumu pakalpojumu veikšanai ar īpaši aprīkotu tehniku

cti copy

Mežsaimniecības darbs tiek organizēts dažādos laikapstākļos, tāpēc jo īpaši būtiski ir veikt plānotās kokmateriālu piegādes noteiktajos termiņos arī grūti pieejamos meža masīvos, saudzējot gan meža, gan valsts nozīmes ceļus.

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) izsludina konkursu “Kokmateriālu pārvadājumu pakalpojumu sniegšana 2019. – 2020. gadā ar kokvedējiem, kas aprīkoti ar riepu spiediena kontroles sistēmu”. Konkursa priekšmets ir kokmateriālu pārvadājumu pakalpojumu sniegšana ar kokvedējiem, kas aprīkoti ar riepu spiediena kontroles sistēmu, kā arī ar to saistīto pakalpojumu sniegšana saskaņā ar tehnisko specifikāciju.

LVM atklātā konkursā piedāvā slēgt viena gada vispārīgo vienošanos. Pārvadājamo kokmateriālu maksimālais apjoms ir 485 000 m3. Piedāvājumu var iesniegt elektroniskajā iepirkumu sistēmā (EIS) līdz 8. maija plkst. 10.00.

“Attīstoties tehnoloģijām transporta jomā, LVM pirmo reizi izsludina konkursu pakalpojumu sniedzējiem par kokvedēju pakalpojumu “ar papildu pievienoto vērtību” – riepu spiediena kontroles sistēmu. Ar šīs sistēmas palīdzību, kokvedēja vadītājs var ērti un vienkārši regulēt spiedienu kokvedēja sastāva riepās, tādējādi nodrošinot konkrētiem braukšanas apstākļiem piemērotāko spiedienu riepās. Pateicoties tam, tiks palielināta kokmateriālu pieejamība grūti pieejamās vietās – smilšainos ceļos un brauktuvēs sausuma periodā, zemas nestspējas ceļos, bezseguma brauktuvēs pārmitros laika apstākļos. Turklāt mežsaimniecības darbs tiks nodrošināts ceļiem saudzīgākā veidā, nekā izmantojot ierasto kokmateriālu transportēšanas tehniku,” skaidro LVM Loģistikas vadītājs Mārtiņš Krūze.

Šādi aprīkots meža transportlīdzeklis samazinās arī infrastruktūras ikdienas uzturēšanas izmaksas: ja pa zemas nestspējas ceļiem kokmateriālus transportē ar kokvedēju, kurš aprīkots ar riepu spiediena kontroles sistēmu, noteiktos apstākļos un vietās nav nepieciešami atsevišķi ceļu uzturēšanas darbi, kas būtu nepieciešami ierasto kokvedēju izmantošanas gadījumā.

 Vairāk par pakalpojuma iepirkuma konkursu 

Šīs tehnoloģijas lietderība un efektivitāte ir pierādīta ne tikai daudzos pētījumos Latvijā un  citur pasaulē, bet arī praktiski, izmantojot atsevišķu ar šo sistēmu aprīkotu kokvedēju pakalpojumus citu līgumu ietvaros.