26 • 08 • 2015

Dabaszinātnes var mācīt arī mežā

AS "Latvijas valsts meži" stends. Foto: Sarmīte Livdāne
Foto: Sarmīte Livdāne

21. augustā norisinājās konference „Dabaszinātnes un matemātika skolā – efektīvi un radoši”, kur pedagogi vēlreiz pārliecinājās – arī tādas jomas kā dabaszinātnes un matemātiku var skolēniem mācīt dabā, ne skolas solā vien.

AS „Latvijas valsts meži” stendā apmeklētājiem bija iespēja iegūt jaunākos Mammadaba žurnālus un mācību materiālus, kur radošā veidā stāstīts, kā mācības tuvināt dabai. Interesentiem bija iespēja iemēģināt roku spēlē „Bezgalīgais mežs”, kā arī apgūt mobilo lietotni „Sēnes Latvijā”.

Vēlreiz atgādinot, ka vislabākais veids, kā pasniegt mācību priekšmetus, ir tos vadīt brīvā dabā, LVM komunikācijas projektu vadītājas skolotājus informēja par starptautisko vides izglītības programmu „Learning about Forest” jeb „Izzini mežu”, kas darbojas jau vairāk nekā 20 pasaules valstīs un kam Latvijā šogad tika svinēta desmit gadu jubileja. Sadarbību ar skolām AS „Latvijas valsts meži” īsteno kopā ar Valsts izglītības satura centru, un programmas ietvaros gan skolēni, gan pedagogi ik gadu piedalās dažādās ar vides izglītību saistītās aktivitātēs.  

Lai apmeklētājus ne vien informētu, bet arī izklaidētu, LVM stendā visiem bija iespēja piedalīties konkursā. Tā uzdevums – sekmīgi aizpildīt krustvārdu mīklu par Mammadaba objektiem un meža apsaimniekošanu. Pieci laimīgie, kas ieguva zaļas balvas no Mammadaba, tika noskaidroti jau pēcpusdienā – īsi pirms plenārsēdes, kurā tika pārrunātas iespējamās mācību satura reformas.

DZM konference konkursa uzv

Konferencē 33 dažādās darbnīcās, semināros, diskusijās un interaktīvā izstādē kopumā tikās vairāk nekā 600 skolotāju, augstskolu mācībspēku, ekspertu, zinātnieku un uzņēmēju.

Lasīt vēl: