14 • 04 • 2015

Laiks iepazīt un izzināt mežu

IMG 3963

Latvijas ekoskolas sadarbībā ar AS „Latvijas valsts meži” (LVM) turpina īstenot starptautiskās ekoskolu programmas aizsākto koku stādīšanas kampaņu. Skolēni no 73 izglītības iestādēm, akcijas ietvaros, apņēmušies šajā pavasarī stādīt kokus.

Koku stādīšanas akcija tiek rīkota ar mērķi pievērst skolēnu uzmanību dabas procesiem, iepazīstināt ar meža ekosistēmu un pieejamajām dabas vērtībām, informēt par meža aizsardzību, skaidrot koku nozīmi CO2 regulēšanā un bioloģiskās daudzveidības nodrošināšanā.

Katra skola var brīvi izvēlēties koku stādīšanas vietu un stādāmo koku skaitu, jo katrs iestādītais koks ir vērtīgs ieguldījums kopīgajā ekoskolu kampaņā. Sadarboties var ne tikai ar LVM, bet arī ar pašvaldību, vietējiem uzņēmējiem, vecākiem un reģionu mežniecībām. Mācību gada beigās tiks apkopoti darba rezultāti.

Koku stādīšanas akcija ir viena no sadarbības kampaņām starp divām Vides izglītības fonda programmām – Ekoskolām un „Izzini mežu”. AS „Latvijas valsts meži” kopš 2005. gada Latvijā īsteno starptautisko vides izglītības programmu „Learning about forest” jeb „Izzini mežu”, piedāvājot skolām iespēju stādīt mežu, izlikt putnu būrīšus, piedalīties sakopšanas talkās, kā arī pārbaudīt savas zināšanas un prasmes „Meža Olimpiādē”.

Vairāk informācijas var skatīt www.mammadaba.lv/skolam.