24 • 05 • 2023

“Latvijas Meža dienas” jau šajā nedēļas nogalē!

lmd

Šajā nedēļas nogalē – 26. un 27. maijā – Latvijas valsts mežu dabas parka Tērvetē Kurbada mežā notiks vērienīgās "Latvijas Meža dienas".  Jau no plkst. 10 rītā parkā gaidīti lieli un mazi interesenti, lai atpūstos mežā, piedalītos izzinošās un interesantās aktivitātēs, kā arī iepazītu meža apsaimniekošanas ciklu un izprastu meža nozīmi klimata pārmaiņu mazināšanā vairāk nekā 100 pieturās. Gaidāma arī plaša kultūras programma uz skatuves ar pazīstamu mūziķu piedalīšanos. Dalība pasākumā ir bez maksas.

“Pasākuma ideju esam aizguvuši no Skandināvijas, kur pozitīvā gaisotnē meža nozares profesionāļi tiekas un uzrunā sabiedrību izstādē “Elmia Wood”. Ģimenes ar bērniem, jaunieši un seniori uz izstādi dodas kā uz svētkiem neatkarīgi no tā, kādi ir laikapstākļi. Pasākuma dalībnieki ir pilnveidojuši savas prasmes un aktivitāšu klāstu, lai sniegtu iespēja ne vien darboties, bet arī  pilnveidot izpratni par mežsaimniecības procesiem,” par meža nozares grandiozā pasākuma ideju stāsta “LVM Rekreācija un medības” projektu vadītājs Normunds Namnieks.

fotomanlv lv meza dienas pirma diena 126

26. maijā  – SKOLU DIENĀ – dalību Jau pieteikuši vairāk nekā 7500 skolēnu no dažādām Latvijas skolām. Dienas gaitā uz skatuves tiks sveikti AS “Latvijas valsts meži” uzlīmju konkursa "Vai mežs izglābs pasauli" uzvarētāji, mācību pētījumu konkursa “Mežotājs” un LVM Meža olimpiādes laureāti, kā arī tiks pasniegtas LVM Bioekonomikas skolas specbalvas un apbalvoti LVM Meža olimpiādes uzvarētāji. Uz skatuves notiks arī “Zaļā josta” konkursa “Tīrai Latvijai” laureātu apbalvošana kopā ar grupu “Citi Zēni” un basketbola klubu VEF Rīga.

27. maijā – ĢIMENES DIENĀ – ciemos īpaši gaidītas ģimenes un ikviens dabas draugs, kurš vēlas iepazīt Latvijas mežus! Uz skatuves notiks briežu piebaurošana un uzstāsies grupas "Knīpas un knauķi" un "Bermudu Divstūris"!

2023 lvm mezadienas karte

”Latvijas Meža dienas” organizē AS “Latvijas valsts meži” sadarbībā ar Dobeles novada pašvaldību, "Zaļā josta" un vairāk nekā 100 meža nozares organizācijām. 

Lasīt vairāk: