20 • 04 • 2023

LVM saņem balvu “Goda darba devējs 2023” – atzinība programmā “Ģimenei draudzīga darbavieta”

darba devejs

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) – iniciatīvas “Ģimenei draudzīga darbavieta” sadarbības partneris un patrons – 19. aprīlī piedalījās Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) rīkotajā konferencē “Veidosim ģimenei draudzīgu sabiedrību kopā!”, kuras laikā uzņēmumam tika pasniegta pateicības balva jaunā kategorijā “Goda darba devējs”.

“Paldies Sabiedrības integrācijas fondam par programmas “Ģimenei draudzīgas darbavieta” veidošanu un uzturēšanu. Tā ir ilgtermiņa programma, kas risina darbiniekiem un visai sabiedrībai būtiskus jautājumus. Mūsu uzņēmuma darbības mērķi ir vērsti uz Latvijas, tās iedzīvotāju un ģimeņu attīstību un labklājības celšanu. Tās, piemēram, ir gan stabilas darba vietas reģionos, gan vides komunikācijas īstenošana par saudzīgu un atbildīgu attieksmi pret dabu, gan atpūtas iespēju nodrošināšana, gan arī rūpes par darbiniekiem, jo tieši laimīgi un novērtēti darbinieki ir uzņēmuma darbības panākumu pamatā,” klātesošos konferencē uzrunāja LVM Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs.

Konferences laikā uzaicinātie eksperti dalījās pieredzē par ģimenei draudzīgas sabiedrības un darba kultūras veidošanu, darba un ģimenes dzīves savienošanas izaicinājumiem un pašvaldības lomu ģimeniskas vides nodrošināšanā, kā arī par Somijas pieredzi ģimeņu atbalsta jomā. Novērtējot programmas dalībnieku veikumu, organizatori pasniedza pateicības balvas programmas dalībniekiem nominācijās: “Goda darba devējs”, “Goda ģimenes apliecība” un “Ģimenēm draudzīgākā pašvaldība 2022”.

Lai veicinātu darba devēju rūpes par saviem darbiniekiem un godinātu ģimenēm draudzīgākos darba devējus, SIF 2021. gadā ieviesta iniciatīvu “Ģimenei draudzīga darba vieta”. Iniciatīvas atklāšanas pasākums notika Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē. 2023. gadā SIF programmas dalībniekiem pasniedza balvas jaunā kategorijā “Goda darba devējs”. 10 laureāti tika izraudzīti no 165 darba devējiem, kas ir programmas “Ģimenei draudzīga darbavieta” dalībnieki un īsteno kādus īpašus vai inovatīvus pasākumus, veicinot savu darbinieku darba un privātās dzīves līdzsvaru.

Lasīt vairāk: