13 • 01 • 2023

Podkāsts “Dabā gājējs”: Ziemas pārgājieni un nakšņošana mežā

Katram gadalaikam ir sava pārgājienu specifika. Vasarā baudām silto laiku, bet ziemā, kad kokiem lapas nobirušas, iespējams redzēt tālāk, plašāk un ierastās ainavas iegūst pilnīgi citu noskaņu. Būtu nepareizi teikt, ka ziemas pārgājieni ir grūtāki, bet, lai tiem sagatavotos, jāpievērš uzmanību detaļām, kuras nav aktuālas citos gadalaikos. Īpaši rūpīgi jāgatavojas, ja ziemā plāno mežā arī nakšņot – viena kļūda aukstajā laikā piedzīvojumu var pārvērst par sūru pieredzi.

Kur likt slapjos apavus? Kāda auduma apģērbu izvēlēties? Vai iespējams iztraucēt guļošu meža dzīvnieku? Un ko darīt, ja sanāk satikties ar dzīvnieku aci pret aci? Vai Latvijā iespējams nakšņot, izrokot sniega alas? Par ziemas pārgājienu stratēģijām un dzīvnieku uzvedību ziemā Latvijas valsts mežu podkāstā “Dabā gājējs” stāsta aizrautīgi dabas draugi – žurnālists Jānis Kļaviņš un “LVM Rekreācijas un medības” direktors Egils Ozols. Abi viesi ir mednieki, kuri nebaidās doties dabā pašos skarbākajos apstākļos – viņu pieredze ir vērā ņemama un tajā ir vērts ieklausīties!

   Klausīties podkāstu 

Modinot atklājēja garu, 2022. gadā ceļu pie klausītājiem uzsāka AS “Latvijas valsts meži” podkāsts “Dabā gājējs” - aizraujošs un izzinošs ceļojums kopā ar ekspertiem un īstiem dabā gājējiem pa plašajiem Latvijas valsts mežiem, atklājot neskaitāmās atpūtas iespējas un dabas dārgumus, ko tie glabā. 

podkasts copy

Iedvesmu jauniem piedzīvojumiem ziemā aicinām meklēt arī mammadaba ziemas žurnālā, kur šoreiz var lasīt interviju ar biatlonisti Baibu Bendiku, iepazīstot sportistes darba ikdienu un atpūtas brīžus, kas nesaraujami saistīti ar mežu un ziemu. Tāpat ziemas piedzīvojumiem iedvesmos 5 vietas, kur doties baudīt ziemas maģiskās pārvērtības. Žurnāls aicina iepazīt distanču slēpošanu – te noderēs arī fizioterapeites ieteikumi veselīgam ziemas sportam.

 MAMMADABA ŽURNĀLS 

Tiekamies mežā!

Lasīt vairāk: