31 • 08 • 2022

Dobeles novadā saražots drupināts smilts-grants maisījums ceļu izbūvei un remontam

razosana

Lai nodrošinātu augošo pieprasījumu pēc ražotiem minerālo materiālu maisījumiem ceļu būvniecībai 2022. gada būvniecības sezonā, “LVM Zemes dzīles” apsaimniekotajās derīgo izrakteņu ieguves vietās aktīvi norit ražošanas darbi.

Ražošanas darbu ietvaros derīgo izrakteņu vietā “Ausāti”, kas atrodas Dobeles novada Auru pagastā, ir sagatavots drupināts smilts-grants maisījums atbilstoši LVM “Meža autoceļu būvdarbu specifikācijas” noteiktajām prasībām, ko paredzēts izmantot ceļu izbūvei un remontam ar nesaistītu minerālo materiālu segumu – granti.

Ar 2022. gada septembra sākumu dažādu veidu un kvalitātes minerālo materiālu maisījumi (sijāta smilts, smilts-grants maisījums, drupināts smilts-grants maisījums, sijāti akmeņi, u.c.), kuri sagatavoti pēc dažādu veidu specifikācijām un dažādu būvniecības objektu izbūvei, pieejami 22 AS “Latvijas valsts meži” (LVM) apsaimniekotajās derīgo izrakteņu ieguves vietās visā Latvijas teritorijā.

karte krautnes 22

Minerālo materiālu atbilstība augstākajiem standartiem

Kontrolēts minerālo materiālu un to maisījumu ražošanas process tiek nodrošināts kopumā 50 sertificētās LVM apsaimniekotajās derīgo izrakteņu ieguves vietās atbilstoši būvizstrādājumu reglamentētās sfēras sistēmai “2+” saskaņā ar standartu EN 13242:2002+A1:2007 “Minerālmateriāli nesaistītajiem un hidrauliski saistītajiem maisījumiem ceļu būvniecībai un ceļu konstrukcijām”.

Kontrolēts ražošanas process no ieguves līdz gatavam maisījumam nodrošina minerālo materiālu un to maisījumu izcelsmes un kvalitātes izsekojamību. Kontrolētais ražošanas process ir sertificēts, tāpēc ikviens minerālo materiālu pircējs var būt drošs, ka sagatavoto minerālo materiālu kvalitāte atbilst starptautiski atzītiem augstākajiem standartiem. Minerālajiem materiāliem pievienotā ekspluatāciju īpašību deklarācija un CE marķējums apliecina, ka materiāli atbilst visām būvizstrādājumu prasībām.

Lai precizētu minerālo materiālu kvalitātes īpašības un minerālo materiālu maisījumu pieejamību derīgo izrakteņu ieguves vietās, aicinām sazināties ar “LVM Zemes dzīles” klientu attiecību speciālistēm attiecīgajā reģionā:

  • Kurzemē – Gaļina Rēdere, mob. tālr.26563202, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
  • Zemgalē – Inese Ēvele, mob.tālr.29422349, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
  • Vidzemē – Baiba Rozīte, mob. tālr.26187900, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
  • Latgalē – Egita Strode, mob. tālr.26132262, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. un Zigrīda Balode, mob. tālr. 29375486, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
  • Papildu informācija atrodama tīmekļvietnē www.zemesdziles.lv

    Lasīt vairāk: