16 • 08 • 2022

LVM dabas parkā Tērvetē sagaida šī gada 100 000. apmeklētāju

2tervete 1000000

Aizvadītās nedēļas piektdienas rīts AS “Latvijas valsts meži” (LVM) apsaimniekotajā dabas parkā Tērvetē sākās svinīgi, jo tika sagaidīts un sveikts šī gada 100 000. parka apmeklētājs.

Šogad tā ir mazā lietuviete Ieva no Mažeikiem, kura parkā ieradusies kopā ar ģimeni. Poškai ģimene no Lietuvas ir apceļojusi savu valsti un pēc draugu ieteikuma devusies divu dienu ekskursijā uz Latviju. Ģimenes draugi ieteikuši noteikti apmeklēt ģimenei draudzīgo LVM dabas parku Tērvetē. Laimīgā ģimene dāvanā saņēma brīvbiļetes ieejai parkā un izbraucienu ar Pasaku bānīti.

Vecāki un trīs meitas ar neviltotu prieku atzina, ka jūtas pagodināti un patīkami pārsteigti: “Bijām patīkami pārsteigti par parkā piedzīvoto. Parkā patika viss redzētais, bet jo īpaši dzīvie pasaku tēli – Pele, Rūķu māmiņa un Sīkstuļa kalpone. Noteikti ieteiksim dabas parku Tērvetē apmeklēt saviem draugiem un radiem Lietuvā.”

100 000. apmeklētājs LVM dabas parkā Tērvetē tiek sagaidīs un īpaši sveikts jau devīto gadu, un šogad pirmo reizi gods ticis apmeklētājiem no Lietuvas. Tā kā LVM dabas parks Tērvetē atrodas tikai 15 kilometru attālumā no Lietuvas robežas, kaimiņvalstu tūristu skaits ik gadu pieaug.

"Šogad Lietuvas tūristu skaits sasniedzis jau rekordlielu skaitu parka vairāk nekā 60 gadu pastāvēšanas vēsturē. Iepriekšējos gados, pirms Covid-19 pandēmijas, Lietuvas tūristi sastādīja teju 70 % no gada kopējā ārzemju tūristu skaita, šogad to skaits varētu pārsniegt pat 80 %. Katru gadu parka tematiskās daļas tiek uzturētas un pilnveidotas ar jauniem infrastruktūras objektiem un aktivitātēm, ko novērtē gan jaunie, gan pastāvīgie parka apmeklētāji," norāda LVM Rekreācija un medības projektu vadītājs Normunds Namnieks.

AS “Latvijas valsts meži” dabas parku Tērvetē apsaimnieko kopš 2000. gada. No 2013. gada apmeklētāju skaits parkā ik gadu pārsniedz 100 tūkstošus. LVM dabas parks Tērvetē ir viena no tūristu iecienītākajām un ģimenei draudzīgākajām vietām Latvijā. Tā kopējā platība ir ap 1200 ha, no kuras trešo daļu aizņem Pasaku pasaule. Ap 400 ha platībā labiekārtotajā teritorijā ērti sasniegt apskates objektus gan kājāmgājējiem, velobraucējiem, gan ģimenēm ar bērnu ratiņiem un cilvēkiem ar kustību ierobežojumiem. LVM dabas parks Tērvetē atzīts par izcilāko Eiropas tūristu galamērķi Latvijā EDEN projekta ietvaros.

Lasīt vairāk: