09 • 06 • 2022

LVM izsludina konkursu mežkopības darbu veikšanai aizsargājamās dabas teritorijās un mikroliegumos

tik

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) izsludina atklātu konkursu “Biotopu un aizsargājamo sugu dzīvotņu apsaimniekošana 2022. un 2023. gadā”, lai nodrošinātu paredzēto darbu īstenošanu ES Kohēzijas fonda līdzfinansētajā projektā “Apsaimniekošanas pasākumu veikšana īpaši aizsargājamās dabas teritorijās un mikroliegumos biotopu un sugu aizsardzības stāvokļa uzlabošanai” (Nr. 5.4.3.0/20/I/001).

Projekta uzdevums ir īstenot aizsargājamu sugu un biotopu kopšanas pasākumus, uzlabojot dzīvotņu un biotopu stāvokli atbilstoši to ekoloģiskajām prasībām aizsargājamās dabas teritorijās. LVM īsteno darbus trīspadsmit Eiropas Savienības nozīmes dabas teritorijās jeb Natura2000 un vienā mikroliegumā.

“Latvijā līdz šim nav īstenoti sugu un biotopu stāvokļa uzlabošanas pasākumi tik lielā apjomā viena projekta ietvaros. Iesaistoties projektā, Latvijas valsts mežu apsaimniekotājs sniedz ieguldījumu dabas vērtību saglabāšanā valsts mērogā. Darbu sekmes novērtē ar speciāliem regulāriem novērojumiem jeb monitoringu, kas tiks turpināts arī pēc projekta beigām. Padarīto darbu sekmju izvērtējums veidos pamatu efektivitātes vērtēšanai, padarīto darbu apliecinājumam un sasniegtajiem pozitīvajiem rezultātiem sugu dzīvotņu un biotopu stāvokļa kvalitātes uzlabošanā,” skaidro LVM mežkopības darbu eksperts Juris Katrevičs.

Biotopu un aizsargājamo sugu dzīvotņu apsaimniekošanas konkurss

Konkursa rezultātā tiks slēgti līgumi par dažādu darbu izpildi, piemēram, celmu frēzēšana, platību līdzināšana, augošu koku un krūmu ciršana, dedzināšana, kā arī ciršanas atlieku dedzināšana, mineralizētu laukumu veidošana un citi.

Darbus plānots veikt tādos objektos, kur nepieciešama specializēta traktortehnika. Taču ir arī virkne darbu, kas paveicami ar rokas darba rīkiem un motorinstrumentiem, tāpēc konkursam var pieteikties arī tie pretendenti, kuriem nav specializētas tehnikas un kuriem nav iepriekšējās darbu pieredzes minēto darbu izpildē.

Darbi plānoti Rietumvidzemes, Ziemeļkurzemes un Ziemeļlatgales reģionos.

 Pieteikumu iesniegšana (EIS) 

Piedāvājumus var  iesniegt elektroniskajā iepirkumu sistēmā (EIS) līdz 2022. gada 20. jūnija plkst. 12.00.

Kontaktpersonas:

  • LVM Rietumvidzemes reģionā – Vilis Pūtelis, tālr. 29182416, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.,
  • LVM Ziemeļkurzemes reģionā – Lauris Ķemlers, tālr. 29183053, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..,
  • LVM Ziemeļlatgales reģionā – Vitālijs Romānovs, tālr. 26198697, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.,
  • juridiskos jautājumos: Ilze Birkmane, tālr. 25449172, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..
  •