22 • 12 • 2021

Uzlabo braukšanas apstākļus uz meža autoceļiem

rievosana 6 17.12.2021

Jau atkal atgriezusies īsta ziema, bet iepriekšējā atkušņa periodā straujā temperatūras maiņa radīja ļoti slidenus meža autoceļus. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus un satiksmes drošību uz meža autoceļiem ar augstu kravas kokvedēju kustības intensitāti šādos apstākļos, AS “Latvijas valsts meži” īsteno dažādus ceļu uzturēšanas pasākumus, piemēram, piebrauktā sniega un ledus rievošanu.

Ja ziema ir sniegiem bagāta un ceļus klāj piebraukts sniegs, tiek pielietots īpašs ceļu uzturēšanas veids – rievošana –, kad ar īpašiem nažiem aprīkota tehnika piebrauktajā sniegā vai ledū iefrēzē gareniskas rievas, tā izlīdzinot brauktuves virsmu.

rievosana 2 17.12.2021

Rievas uzlabo saķeri starp transporta līdzekli un ceļa segu. Tā, piemēram, LVM Skaistkalnes iecirknī aizvadītajā nedēļā veikta piebrauktā sniega un ledus rievošana 28 km garumā.  Savukārt vietās ar plānāku ledus un sniega kārtu tā tiek noņemta līdz ceļa pamatnes līmenim. Lai arī ledus kārta uz meža autoceļiem apgrūtina braukšanu, vienlaicīgi tā atkušņa laikā pasargā ceļa segu no bojāšanas, kas atkūstot ir pārmitrināta un ar zemu nestspēju.

rievosana 5 17.12.2021

Ņemot vērā laikapstākļus, jārēķinās, ka ceļi var būt slideni un izbraucami grūtāk, tāpēc autovadītāji aicināt būt īpaši piesardzīgi.

Lasīt vairāk: