02 • 12 • 2021

Vietalvas “Mailēs” ierīkota ainaviska distanču slēpošanas trase

mailes trase

Līdz ar sniegotas ziemas iestāšanos, Aizkraukles novada Vietalvas pagasta “Mailēs” ierīkota distanču slēpošanas trase vairākos apļos, kas ved cauri apkārtnes ainaviskajiem valsts mežiem. Daļa slēpošanas trases izveidota “Latvijas valsts meži” (LVM) pārvaldībā esošajā teritorijā.

Ziema šogad atnākusi strauji – ne tikai ar aukstumu, bet arī bagātīgu sniega segu, kas mudina doties dabā un ļauj baudīt ziemas priekus. Lai slēpošanas iespējas Vietalvas pusē būtu plašākas un aizraujošākas, LVM, atbalstot biedrības Sporta klubs “Vietalva” iniciatīvu, pērn janvārī noslēdza sadarbības līgumu, lai izveidotu un atbilstoši uzturētu distanču slēpošanas trasi, kas būtu pieejama ikvienam interesentam un aktīvās atpūtas cienītājam. Vietalvas pagasta “Mailēs” šogad slēpotāji pēc savām vēlmēm un fiziskās varēšanas var doties 2 km, 4km, 6 km, 12 km un 14 km garos apļos!

mailes trase2

Šobrīd 4 km garā trase sagatavota gan klasiskā, gan slidsoļa jeb brīvā stila slēpotājiem. Trases posms, kas virzās pa LVM zemi, ir ainaviski skaists un ar īpatnēju reljefu. Aizkraukles novada Vietalvas pusē ziema jūtama jo īpaši, bagātīgā sniega sega apsegusi mežu, izrotājot koku zarus. Meža trasē var izbaudīt klusumu, mieru un, ieklausoties dabā, sadzirdēt ziemai tik raksturīgās meža skaņas.

Vairāk informācijas par slēpošanas iespējām “Mailēs”, var atrast biedrības Facebook lapā – https://www.facebook.com/mailes1998

Lasīt vairāk: