26 • 11 • 2021

Latvijas valsts meži vairākos objektos piedāvā atpūsties “Zaļajā zonā”

atputa zalaja rezima

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) ir sociāli atbildīgs uzņēmums, kas ievēro valstī noteiktos ierobežojumus Covid-19 slimības izplatības mazināšanai. No 15. novembra LVM klientu centri un daļa tūrisma objektu iekļauti Latvijas lielāko uzņēmumu kopīgā iniciatīvā “Zaļā zona” – apmeklētāji var būt droši, ka visiem darbiniekiem un klientiem ir Covid-19 sertifikāts par vakcinēšanos vai pārslimošanu.

Latvijas iedzīvotāji arvien vairāk novērtē atpūtu dabā, brīvo laiku pavadot veselīgās pastaigās mežā. Apmeklētājiem brīvi pieejamas vairāk nekā 300 bezmaksas LVM tūrisma un atpūtas vietas visā Latvijā, ieskaitot arī torņus. Savukārt bunkuri, kur nav iespējams nodrošināt epidemioloģiskās drošības prasības, arvien paliek apmeklētājiem slēgti. LVM aicina ievērot piesardzības pasākumus, nedrūzmēties un ievērot distanci no citiem apmeklētājiem atpūtas vietās.

LVM tūrisma objektos visiem darbiniekiem ir Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un pilnībā vai daļēji tie strādā zaļajā režīmā. Piemēram, vēsturisko LVM Vijciema čiekurkalti var apmeklēt tikai uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu. Arī LVM atpūtas un tūrisma centrs “Ezernieki” sniedz pakalpojumus tikai Zaļajā zonā. Savukārt LVM dabas parka glempingā un atpūtas un tūrisma centrā “Spāre” plašajā teritorijā atstatus izvietotie namiņi pieejami gan drošajā zaļajā režīmā, gan sarkanajā.

Novērtējot mežu kā drošu atpūtas vietu, visiem apmeklētājiem pieejamas plašās pastaigu takas iemīļotajā LVM dabas parkā Tērvetē, LVM Pokaiņu mežā un LVM Kalsnavas arborētumā, ievērojot epidemioloģiskās drošības nosacījumus.

Arī laivu bāzes LVM Kaņiera, Lielauces un LVM dabas parka glempingā 15. novembrī atsāk darbu un visiem atpūtniekiem pieejami to sniegtie pakalpojumi. 

Latvijas valsts meži aicina būt atbildīgiem un, dodoties atpūsties dabā, ievērot valstī noteiktos piesardzības pasākumus!

Lasīt vairāk: