10 • 06 • 2021

Derīgo izrakteņu vietās peldēties ir stingri aizliegts

peldeties aizliegts

Līdz ar vasaras un siltā laika iestāšanos, peldēt gribētāju un atpūtnieku vēlme pēc veldzes ūdenī pieaug, tomēr AS “Latvijas valsts meži” (LVM) atgādina, ka peldēties vai atpūsties derīgo izrakteņu vietās jeb karjeros ir īpaši bīstami un to darīt ir aizliegts.

Ik gadu, neievērojot aizliegumus, cilvēki peldas un atpūšas LVM derīgo izrakteņu ieguves vietās, tā pakļaujot briesmām savu veselību un pat dzīvību.

“Derīgo izrakteņu ieguves vietas atpūtai ir īpaši bīstamas un peldēšana tajās ir kategoriski aizliegta. Ūdenstilpnes karjera teritorijās tiek veidotas derīgo izrakteņu ieguves procesā, tāpēc tās ir neregulāras formas un izmēra,  ar mainīgu dziļumu un īpaši stāviem, teju vertikāliem krastiem, kas var iegrūt,” skaidro "LVM Zemes dzīles" ražošanas vadītājs Kārlis Volfs.

Lai ierobežotu iekļūšanu teritorijā, visas aktīvās derīgo izrakteņu ieguves vietas ir aprīkotas ar slēdzamiem vārtiem. Ja vārti ir atstāti vaļā, konkrētajā atradnē notiek derīgo izrakteņu ieguve. Tāpat šādās vietās ir uzstādītas informatīvās zīmes, kurās norādīts atradnes nosaukums, kontaktinformācija, kā arī dažādi brīdinājumi par drošības pasākumiem un informācija par ierobežojumiem.

Pilnvērtīgai un drošai atpūtai ģimenes un draugu lokā ikviens aicināts izvēlēties kādu no LVM apsaimniekotajām atpūtas un makšķerēšanas vietām visā Latvijā. Vairāk informācijas mājaslapā www.mammadaba.lv 

Lasīt vairāk: