07 • 05 • 2021

Notiks atradnes “Skudru purvs” IVN tiešsaistes sabiedriskā apspriešana

kudra

Pēc nepilnām divām nedēļām, 20. maijā pulksten 18.00, notiks tiešsaistes sabiedriskā apspriešana par paredzētās darbības “Derīgo izrakteņu (kūdras) ieguve kūdras atradnē „Skudru purvs” Kuldīgas novadā” ietekmes uz vidi novērtējumu. Sabiedriskā apspriešana tiks organizēta tiešsaistē, tīmekļa saite par pievienošanos sanāksmei būs pieejama no 18. maija.

Kūdras ieguve atradnē “Skudru purvs” paredzēta, izmantojot gan frēzkūdras, gan gabalkūdras ieguves tehnoloģijas, tās savstarpēji kombinējot. Vidējais kūdras ieguves apjoms gadā plānots 150 000 m³. Kūdras pārstrāde uz vietas nav paredzēta.

 Ziņojums par ietekmes uz vidi novērtējumu  

Ņemot vērā valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, ikviens aicināts iepazīties ar ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojuma video prezentāciju.

Atbildes uz sabiedriskās apspriešanas sanāksmes laikā uzdotajiem jautājumiem, kuri tiks saņemti līdz 27.maijam, tiks sniegtas līdz 29.maijam uz sūtītāju norādītajiem e-pastiem.

Rakstiskus priekšlikumus vai viedokļus līdz 2021. gada 7.jūnijam var iesniegt SIA “Vides Konsultāciju Birojs” (Ezermalas iela 28, Rīga, LV-1014, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.) un Vides pārraudzības valsts birojā (Rūpniecības iela 23, Rīga, LV-1045, tālr. 67321173, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. ).

AS “Latvijas valsts meži” valdījumā esošajā teritorijā ir vairāk nekā 6000 purvu. Liela daļa no tiem ir īpaši aizsargājamas dabas teritorijas, kur savu mājvietu radušas dažādas augu, putnu un dzīvnieku sugas. Purvi ir nozīmīga un Latvijas tautsaimniecībai svarīga ekosistēmas daļa. Daļā purvu teritoriju iegūst kūdru, kas ir izejviela kūdras substrātu ražošanā. Kūdras ieguves un ražošanas uzņēmumi lielākoties strādā Latvijas reģionos, tādējādi nodrošinot ar darba vietām attālāko reģionu cilvēkus. LVM kūdras ieguvei šobrīd ir iznomājis teritorijas 54 purvos, kopumā 17107 hektāru platībā. Paredzētā darbība – kūdras ieguve atradnē “Skudru purvs” ir bijusi paredzēta jau pagājušā gadsimtā 60. - 70.gados, kad ir veikta purva izpēte, pakaišu kūdras ieguvei. Projekts nav realizēts, bet no tā laika ir palikusi grāvju sistēma, kas paredzēja nosusināt purva dienvidu  un ziemeļu daļu.

SABIEDRISKĀS APSPRIEŠANAS MATERIĀLI:

  1.pielikums.pdf 

 2.pielikums.pdf 

 3.pielikums.pdf 

 4.pielikums.pdf 

 5.pielikums.7z 

 6.pielikums.pdf 

 7.1.pielikums.jpg 

 7.2.pielikums.jpeg 

 7.3.pielikums.jpeg 

 7.4.pielikums.jpeg 

 7.5.-pielikums.pdf 

 7.6.pielikums.pdf 

 8.1.pielikums.pdf 

 8.2.pielikums.pdf 

 8.3.pielikums.pdf 

 8.4.pielikums.pdf 

 8.5.pielikums.pdf 

 9.pielikums-1.7z 

  9.pielikums-2.7z 

 9.pielikums-3.7z 

 10.pielikums.kopsavilkums.pdf 

 Tīmekļa saite sabiedriskās apspriešanas sanāksmei 

 Atbildes uz sanaksmē uzdotajiem jautājumiem 

 Sanāksmes protokols