20 • 11 • 2020

Atradnes "Mucenieki–LVM" IVN tiešsaistes sabiedriskā apspriešana

mucenieki tituls

Piektdien, 20. novembrī plkst. 10 notiks sākotnējā sabiedriskā apspriešana par paredzētās darbības “Smilts-grants un smilts ieguve un ražošana atradnē “Mucenieki–LVM” ietekmes uz vidi novērtējumu. Sabiedriskā apspriešana notiks tiešsaistē, pieslēdzoties Microsoft Team platformai.

 Pieslēgties tiešsaistes sabiedriskajai apspriešanai 

Atradne “Mucenieki–LVM” atrodas AS “Latvijas valsts meži” Dienvidkurzemes reģionā apmēram 7 kilometru attālumā no Aizputes. Ieguve plānota 12,7 hektāru platībā.

Ietekmes uz vidi novērtējuma mērķis ir novērtēt ieguves vietā paredzēto darbību ietekmi uz vidi un izstrādāt priekšlikumus, kā novērst vai mazināt iespējamo nelabvēlīgo ietekmi. Sākotnējās sabiedriskās apspriešanas mērķis ir noskaidrot sabiedrības viedokli par paredzēto darbību, lai identificētu ietekmes uz vidi novērtējuma procesā izvērtējamos virzienus.

Ārkārtas situācijā šīs sabiedriskās apspriešanas ietvaros klātienes sapulci aizstāj videoprezentācija un iespēja piecas darbdienas (no 15. līdz 20. novembrim) jautājumus par ietekmes uz vidi novērtējumu uzdot, rakstot e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. un saņemt atbildi vienas darbdienas laikā.

Rakstiskus priekšlikumus par paredzēto darbību un tās iespējamo ietekmi uz vidi var iesniegt Vides pārraudzības valsts birojam (Rūpniecības ielā 23, Rīgā, LV 1045, tālr. 67321173, www.vpvb.gov.lv) līdz 24. novembrim.

“LVM Zemes dzīles” veic derīgo izrakteņu ieguvi AS “Latvijas valsts meži” apsaimniekotajās zemēs, lai īstenotu un līdzsvarotu mežsaimniecības, tautsaimniecības un ekonomiskās vajadzības. Pēc minerālo materiālu ieguves “LVM Zemes dzīles” veic teritorijas rekultivāciju, labiekārtojot ūdenstilpni vai sagatavojot teritoriju mežu atjaunošanai, kas ir LVM galvenais uzdevums – īstenot ilgtspējīgu un atbildīgu mežu apsaimniekošanu uzņēmumam uzticētajā valsts īpašumā. Arī “Mucenieki-LVM” teritorija pēc ieguves darbu pabeigšanas tiks sagatavota meža atjaunošanai, vairojot Latvijas meža zemes bagātību.

Kopš “LVM Zemes dzīles” izveides 2017. gadā, ir mērķtiecīgi attīstītas 116 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijā. Atvēršanas procesā ir 33 jaunas smilts, smilts-grants ieguves vietas.

Sabiedriskās apspriešanas materiāli:

 Paziņojums 

 Ietekmes uz vidi vērtējums (Liepājas RVP 1.daļa) 

 Ietekmes uz vidi vērtējums (Liepājas RVP 2.daļa) 

 Izvietojuma plāns "Mucenieki-LVM" 

 "Mucenieki-LVM" projekta plāns 

 VVD tehniskā projekta saskaņojums 

 RVP Ietekmes sākotnējais izvērtējums 

 Lēmums par ietekmes veikšanu 

 Tehniskie noteikumi 

 Pamācība