10 • 06 • 2020

LVM aicina pieteikties darbam kokmateriālu pārvadātājus

ae d 190176

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) organizē atklātu konkursu “Kokmateriālu pārvadājumu pakalpojumu sniegšana, slēdzot vispārīgo vienošanos, 2020.-2022. gadā.” Interesenti aicināti pieteikties konkursam līdz 1. jūlijam. Iepriekšēja pieredze nav obligāta.

Konkursā var piedalīties pretendenti, kuriem nav nodokļu parādu, kā arī kuru īpašumā ir vismaz viens apaļo kokmateriālu iekraušanai/izkraušanai un pārvadāšanai piemērots transportlīdzekļu sastāvs – kravas kokvedējs ar kokvedēja piekabi, kas atbilst šādām prasībām:

  • kokvedējs un piekabe ir reģistrēti normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā,
  • kokvedējs ražots atbilstoši “EURO V” vai augstākām kravas automobiļu ekoloģijas un drošības sertifikāta prasībām,
  • kokvedēja sastāvam izsniegta lielgabarīta un smagsvara pārvadājumu atļauja,
  • kokvedēja sastāvs aprīkots ar apaļo kokmateriālu iekraušanai/izkraušanai piemērotu hidromanipulatoru.

Konkursa ietvaros atbilstoši nolikumam tiks izvēlēti pretendenti, lai noslēgtu vispārīgo vienošanos par kokmateriālu pārvadājumu pakalpojumu sniegšanu līdz 2022. gada beigām. Pēc vispārīgās vienošanās noslēgšanas LVM periodiski, izvērtējot nepieciešamo pakalpojumu apjomus un termiņus, nosūtīs dalībniekiem uzaicinājumu iesniegt piedāvājumu par konkrēta kokmateriālu apjoma pārvadājumu noteiktā termiņā. Dalībnieks iesniedz cenu, par kādu ir gatavs pārvadāt noteikto apjomu iekraušanas pamata reģionā – Rietumlatvijā, Viduslatvijā, Austrumlatvijā un Ziemeļlatvijā.  

“Noslēgtā vispārīgā vienošanās nenozīmē, ka uz katru LVM uzaicinājumu jāiesniedz piedāvājums. Vispārīgās vienošanās dalībnieks pats izvērtē savas iespējas un vēlmi iesniegt piedāvājumu konkrētajam uzaicinājumam. Katra uzaicinājuma saturs var atšķities ar līguma termiņu, kas varbūt no 1 līdz 12 mēnešiem, kā arī minimālo kokvedēja vadītāju skaitu uz vienu kokvedēja sastāvu, kas var būt divas vai trīs personas,” skaidro LVM Transporta plānošanas vadītājs Jānis Vipulis.

 Vairāk par konkursu EIS 

LVM īsteno ilgtspējīgu mežu apsaimniekošanu, piedāvājot darbvietas lauku reģionos. Šobrīd LVM sadarbojas ar 27 kokmateriālu pārvadājumu pakalpojumu sniedzējiem, kas veic kokmateriālu pārvadājumus ar 169 kokvedēju sastāviem. Meža nozarē kopumā nodarbināti līdz 50 000 cilvēku visā Latvijā, bet kopā ar saistošajām nozarēm – apmēram 80 000. Arī ārkārtējās situācijas laikā LVM nodrošina nepārtrauktu koksnes piegādi un saistību izpildi pret klientiem.

Kontaktpersona: LVM Transporta plānošanas vadītājs Jānis Vipulis, tālrunis 26111004.